Тренер омладинаца Војводине Бора Филиповић оптимиста је пред суботњи дерби са екипом Партизана.

Омладинци „старе даме“ у Београд одлазе као лидери на табели Омладинске лиге Србије, 16 бодова, четири више од шестопласираног Партизана.

– После репрезентативне паузе долази нам утакмица са Партизаном, за неке дерби, а за нас је ово као и свака друга утакмица у Омладинској лиги Србије. Спремно дочекујемо овај меч, момци су добро тренирали, играчи који су имали репрезентативне обавезе вратили су се здрави и све у свему, у најјачем саставу путујемо у Београд. Паузу смо искористили да унапредимо неке индивидуалне ствари, а због одсуства репрезентативаца нисмо могли толико да радимо на тактичким детаљима, али смо успели да урадимо све што је било планирано у припреми утакмице – рекао је Бора Филиповић.

Он је истакао да, иако је Воша лидер, нема обавезу ни притисак да мора да буде прва.

– Омладинска лига Србије по први пут је оволико неизвесна што најбоље показује и табела. Између нас и десетопласиране екипе разлика је шест бодова и то показује да су сви тимови подједнаки. Наш примарни циљ је да што више дечака развијемо за оно што их очекује, а то је сениорски фудбал. Не заносимо се, нити имамо притисак да будемо први на крају сезоне. Наравно, лепо је бити лидер, али је и обавеза, јер онда свако жели да те победи и свима си у фокусу – истакао је Филиповић.

Тренер омладинаца Војводине подвукао је његови играчи ипак морају да науче да се такмиче и да знају чији грб представљају.

– С обзиром на то да смо један од највећих клубова, свакако да у свему морамо да будемо у врху, јер Војводина је и велика инститиуција. Момци кроз развој у нашој омладинској школи морају да науче да се такмиче и да се носе са притиском, јер неке то очекује кроз шест месеци, а неке за годину дана у професионалном фудбалу. У Београд идемо да покажемо праву Војводину, да дамо 101% у том моменту, па ћемо видети да ли је то довољно за победу. Преко пута нас је екипа Партизана која ће тражити начин да нас победи и дође до бодова и тако ухвати прикључак за врх табеле – закључио је Бора Филиповић.

Дерби осмог кола Омладинске лиге Србије Партизан – Војводина на програму је у суботу у 11.00.