Trener omladinaca Vojvodine Bora Filipović optimista je pred subotnji derbi sa ekipom Partizana.

Omladinci „stare dame“ u Beograd odlaze kao lideri na tabeli Omladinske lige Srbije, 16 bodova, četiri više od šestoplasiranog Partizana.

– Posle reprezentativne pauze dolazi nam utakmica sa Partizanom, za neke derbi, a za nas je ovo kao i svaka druga utakmica u Omladinskoj ligi Srbije. Spremno dočekujemo ovaj meč, momci su dobro trenirali, igrači koji su imali reprezentativne obaveze vratili su se zdravi i sve u svemu, u najjačem sastavu putujemo u Beograd. Pauzu smo iskoristili da unapredimo neke individualne stvari, a zbog odsustva reprezentativaca nismo mogli toliko da radimo na taktičkim detaljima, ali smo uspeli da uradimo sve što je bilo planirano u pripremi utakmice – rekao je Bora Filipović.

On je istakao da, iako je Voša lider, nema obavezu ni pritisak da mora da bude prva.

– Omladinska liga Srbije po prvi put je ovoliko neizvesna što najbolje pokazuje i tabela. Između nas i desetoplasirane ekipe razlika je šest bodova i to pokazuje da su svi timovi podjednaki. Naš primarni cilj je da što više dečaka razvijemo za ono što ih očekuje, a to je seniorski fudbal. Ne zanosimo se, niti imamo pritisak da budemo prvi na kraju sezone. Naravno, lepo je biti lider, ali je i obaveza, jer onda svako želi da te pobedi i svima si u fokusu – istakao je Filipović.

Trener omladinaca Vojvodine podvukao je njegovi igrači ipak moraju da nauče da se takmiče i da znaju čiji grb predstavljaju.

– S obzirom na to da smo jedan od najvećih klubova, svakako da u svemu moramo da budemo u vrhu, jer Vojvodina je i velika institiucija. Momci kroz razvoj u našoj omladinskoj školi moraju da nauče da se takmiče i da se nose sa pritiskom, jer neke to očekuje kroz šest meseci, a neke za godinu dana u profesionalnom fudbalu. U Beograd idemo da pokažemo pravu Vojvodinu, da damo 101% u tom momentu, pa ćemo videti da li je to dovoljno za pobedu. Preko puta nas je ekipa Partizana koja će tražiti način da nas pobedi i dođe do bodova i tako uhvati priključak za vrh tabele – zaključio je Bora Filipović.

Derbi osmog kola Omladinske lige Srbije Partizan – Vojvodina na programu je u subotu u 11.00.