Вук Бошкан, Андреј Пиваш и Марко Керкез потписали су данас професионалне уговоре са фудбалским клубом Војводина.

Професионални уговор потписао је Вук Бошкан, члан кадетске екипе Војводине. Он је рођен 2006. године, син је нашег прослављеног одбојкаша Слободана Бошкана, уједно и садашњег члана Скупштине ФК Војводина. Вук Бошкан игра на позицији нападача. Осим њега, данас је професионални уговор потписао још један полазник Вошине академије, Андреј Пиваш. Он је рођен 2005. године и игра на позицији задњег везног.

Спортски директор Војводине Марко Јовановић поручио је да су ови потписи доказ да у клубу верују у рад своје омладинске школе на челу са директором Душком Грујићем, на чију препоруку су уговоре и добили Бошкан и Пиваш.

– По ко зна који пут Војводина показује да има поверење у рад своје омладинске школе. Бошкан и Пиваш су награђени за све што су урадили у млађим категоријама и сада ће добити прилику да наставе да се развијају у правом смеру знајући да клуб верује у њих. Ови уговори би требало да им буду додатни подстрек за даљи рад – рекао је Јовановић.

Уговор са Војводином потписао је и Марко Керкез, 22-годишњи штопер, који је прошле сезоне наступао за Кабел. Пре тога је играо за мађарски Ђер и ФК Станишић, а играо је и у млађим категоријама Рада.

– Као што је познато, Војводина је остварила сарадњу са Кабелом, у ком ће сви играчи добити шансу да се афирмишу на сениорском нивоу и да покажу да ли заслужују и прилику у дресу Војводине. Наши играчи који су играли на позајмици у Кабелу прошле сезоне почеће припреме са првим тимом, а међу њима је и Керкез, који је данас потписао уговор са Војводином – истакао је Марко Јовановић.