Vuk Boškan, Andrej Pivaš i Marko Kerkez potpisali su danas profesionalne ugovore sa fudbalskim klubom Vojvodina.

Profesionalni ugovor potpisao je Vuk Boškan, član kadetske ekipe Vojvodine. On je rođen 2006. godine, sin je našeg proslavljenog odbojkaša Slobodana Boškana, ujedno i sadašnjeg člana Skupštine FK Vojvodina. Vuk Boškan igra na poziciji napadača. Osim njega, danas je profesionalni ugovor potpisao još jedan polaznik Vošine akademije, Andrej Pivaš. On je rođen 2005. godine i igra na poziciji zadnjeg veznog.

Sportski direktor Vojvodine Marko Jovanović poručio je da su ovi potpisi dokaz da u klubu veruju u rad svoje omladinske škole na čelu sa direktorom Duškom Grujićem, na čiju preporuku su ugovore i dobili Boškan i Pivaš.

– Po ko zna koji put Vojvodina pokazuje da ima poverenje u rad svoje omladinske škole. Boškan i Pivaš su nagrađeni za sve što su uradili u mlađim kategorijama i sada će dobiti priliku da nastave da se razvijaju u pravom smeru znajući da klub veruje u njih. Ovi ugovori bi trebalo da im budu dodatni podstrek za dalji rad – rekao je Jovanović.

Ugovor sa Vojvodinom potpisao je i Marko Kerkez, 22-godišnji štoper, koji je prošle sezone nastupao za Kabel. Pre toga je igrao za mađarski Đer i FK Stanišić, a igrao je i u mlađim kategorijama Rada.

– Kao što je poznato, Vojvodina je ostvarila saradnju sa Kabelom, u kom će svi igrači dobiti šansu da se afirmišu na seniorskom nivou i da pokažu da li zaslužuju i priliku u dresu Vojvodine. Naši igrači koji su igrali na pozajmici u Kabelu prošle sezone počeće pripreme sa prvim timom, a među njima je i Kerkez, koji je danas potpisao ugovor sa Vojvodinom – istakao je Marko Jovanović.