Након јучерашње пријатељске утакмице против Зорје, у којој су забележили други реми на припремама у Белеку, фудбалери Војводине данас пре подне поново су истрчали на терен. У спортском центру „Сусеси“, они су одрадили уобичајени тренинг опоравка, који се састојао од стандардних вежби загревања и популарне „шеве“.

Међутим, црвено-бели од данас више нису у истом саставу у којем су и допутовали у Турску. Услед позива у репрезентацију Србије, екипу су касно синоћ напустили Немања Човић, Миљан Вукадиновић и Аранђел Стојковић. Они су се одазвали позиву селектора Илије Столице за утакмице на америчкој турнеји, током које ће „орлови“ најпре 25. јануара играти против Доминиканске Републике у Санто Домингу, а потом и 31. јануара против САД-а у Орланду, иако је могуће да ће, уместо против САД-а, Србија тог дана ипак играти против Панаме. У сваком случају, тројица фудбалера Војводине се неће ни враћати у Турску, већ ће се саиграчима придружити по повратку у Нови Сад.

Осим Човића, Вукадиновића и Стојковића, данашњи тренинг пропустили су и двојица искусних голмана Жељко Бркић и Горан Вуклиш. Код Бркића је током претходног тренинга дошло до истезања мишића, док је Вуклиш на јучерашњој утакмици против Зорје задобио повреду рамена. Према речима доктора Владимира Чолаковића, они ће се у тренажни процес укључити најраније почетком наредне недеље, мада је могуће да ће се са тим сачекати све до повратка у Србију. Због повреде палца на нози, данас је одвојено од осталих саиграча тренирао Момчило Мркаић, с тим да ће он вероватно већ сутра тренирати заједно са осталима.

Након утакмице против Зорје, припреме Војводине у Турској напустио је и председник клуба Драгољуб Самарџић, који се због обавеза вратио у Нови Сад.

Фудбалери Војводине су данас добили слободно поподне од шефа стручног штаба Ненада Лалатовића, а већ сутра их поново очекују два јака тренинга.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept