Nakon jučerašnje prijateljske utakmice protiv Zorje, u kojoj su zabeležili drugi remi na pripremama u Beleku, fudbaleri Vojvodine danas pre podne ponovo su istrčali na teren. U sportskom centru „Susesi“, oni su odradili uobičajeni trening oporavka, koji se sastojao od standardnih vežbi zagrevanja i popularne „ševe“.

Međutim, crveno-beli od danas više nisu u istom sastavu u kojem su i doputovali u Tursku. Usled poziva u reprezentaciju Srbije, ekipu su kasno sinoć napustili Nemanja Čović, Miljan Vukadinović i Aranđel Stojković. Oni su se odazvali pozivu selektora Ilije Stolice za utakmice na američkoj turneji, tokom koje će „orlovi“ najpre 25. januara igrati protiv Dominikanske Republike u Santo Domingu, a potom i 31. januara protiv SAD-a u Orlandu, iako je moguće da će, umesto protiv SAD-a, Srbija tog dana ipak igrati protiv Paname. U svakom slučaju, trojica fudbalera Vojvodine se neće ni vraćati u Tursku, već će se saigračima pridružiti po povratku u Novi Sad.

Osim Čovića, Vukadinovića i Stojkovića, današnji trening propustili su i dvojica iskusnih golmana Željko Brkić i Goran Vukliš. Kod Brkića je tokom prethodnog treninga došlo do istezanja mišića, dok je Vukliš na jučerašnjoj utakmici protiv Zorje zadobio povredu ramena. Prema rečima doktora Vladimira Čolakovića, oni će se u trenažni proces uključiti najranije početkom naredne nedelje, mada je moguće da će se sa tim sačekati sve do povratka u Srbiju. Zbog povrede palca na nozi, danas je odvojeno od ostalih saigrača trenirao Momčilo Mrkaić, s tim da će on verovatno već sutra trenirati zajedno sa ostalima.

Nakon utakmice protiv Zorje, pripreme Vojvodine u Turskoj napustio je i predsednik kluba Dragoljub Samardžić, koji se zbog obaveza vratio u Novi Sad.

Fudbaleri Vojvodine su danas dobili slobodno popodne od šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića, a već sutra ih ponovo očekuju dva jaka treninga.