Чланови ФK Војводина имаће репрезентативне обавезе у наредних 10 дана.

Офанзивац Војводине Никола Чумић нашао се и на коначном списку селектора репрезентације Србије Драгана Стојковића.

Након што је Чумић био на проширеном списку од 30 играча, селектор Стојковић именовао га је и на коначној листи путника за мечеве против Јордана у Бечу и против Бугарске у Разграду.

Фудбалска репрезентација Србије састаје се најпре са Јорданом у петак 16. јуна у пријатељској утакмици у Бечу, а потом четири дана касније гостује Бугарској у квалификацијама за Европско првенство 2024.

Позив за Николу Чумића је потврда доброг рада у Војводини, али и доказ да није случајно изабран за играча сезоне од стране навијача „старе даме“.

Иако је стигао тек пред 10. коло Моцарт Бет Супер лиге Србије, Чумић је до краја сезоне постао најбољи стрелац Војводине са 14 погодака, а уписао је и пет асистенција.

Осим Чумића, на списку новог селектора младе репрезентације Душана Ђорђевића, који ће окупити „орлиће“ од 12. до 18. јуна на Убу, али неће имати ни пријатељске утакмице. Селектор Ђорђевић је одлучио да упозна и почне да уиграва своју екипу, а на списку од 26 играча налазе се и Јован Милошевић и Урош Kабић.

Такође, селектор репрезентације Црне Горе Миодраг Радуловић објавио је списак играча за дуел са Мађарском у трећем колу квалификација за ЕУРО 2024 и пријатељски меч са Чешком, а на њему се налази голман Воше Лазар Царевић.