Članovi FK Vojvodina imaće reprezentativne obaveze u narednih 10 dana.

Ofanzivac Vojvodine Nikola Čumić našao se i na konačnom spisku selektora reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića.

Nakon što je Čumić bio na proširenom spisku od 30 igrača, selektor Stojković imenovao ga je i na konačnoj listi putnika za mečeve protiv Jordana u Beču i protiv Bugarske u Razgradu.

Fudbalska reprezentacija Srbije sastaje se najpre sa Jordanom u petak 16. juna u prijateljskoj utakmici u Beču, a potom četiri dana kasnije gostuje Bugarskoj u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024.

Poziv za Nikolu Čumića je potvrda dobrog rada u Vojvodini, ali i dokaz da nije slučajno izabran za igrača sezone od strane navijača „stare dame“.

Iako je stigao tek pred 10. kolo Mocart Bet Super lige Srbije, Čumić je do kraja sezone postao najbolji strelac Vojvodine sa 14 pogodaka, a upisao je i pet asistencija.

Osim Čumića, na spisku novog selektora mlade reprezentacije Dušana Đorđevića, koji će okupiti „orliće“ od 12. do 18. juna na Ubu, ali neće imati ni prijateljske utakmice. Selektor Đorđević je odlučio da upozna i počne da uigrava svoju ekipu, a na spisku od 26 igrača nalaze se i Jovan Milošević i Uroš Kabić.

Takođe, selektor reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović objavio je spisak igrača za duel sa Mađarskom u trećem kolu kvalifikacija za EURO 2024 i prijateljski meč sa Češkom, a na njemu se nalazi golman Voše Lazar Carević.