Нови шеф стручног штаба Војводине Славољуб Ђорђевић сматра да ће његова екипа бити довољно снажна и конкурентна у сезони 2021/22.

Фудбалери „старе даме“ на челу са новим тренером данас су започели припреме за нову сезону, а Ђорђевић је истакао да је екипа доживела велике промене, али да ће амбиције екипе остати исте.

– Имамо велики број играча, екипа је доста промењена, отишло нам је девет стандардних играча. Стигло нам је данас прво велико појачање, капитен Рада и репрезентативац, Буснић, који иза себе већ има три, четири сезоне у Супер лиги. Он је озбиљан задњи везни, који зна да игра, који је чврст, али недостаје нам још три, четири играча. Имамо највећи проблем у задњој линији, три штопера су нам отишла, и морамо да доведемо барем двојицу. На десном боку морамо да имамо конкуренцију за Бјековића и један нападач.  Управа, директор и ја радимо пуном паром, али не верујем да ћемо довести много играча. Сматрам да ови момци који су ту, нису случајно у Војводини, овде има много добрих играча које кроз рад и утакмице могу да напредују и покажу још већи квалитет – рекао је Ђорђевић.

Он је потом открио и план припрема до почетка новог првенства, те истакао да је срећан што је почео са радом.

– Мој карактер је да волим да радим, да сам стално на терену и једва сам чекао. Пун сам енергије, амбиција да спроведем зацртан план који је наша управа, директор и ја желимо да спроведемо. У стварању смо тима, морамо много да радимо и тако смо направили план и програм припрема. Овде смо до 20. јуна онда одлазимо 14 дана на Похорјe, што је била моја жеља, да се што боље упознамо, бићемо сами у хотелу, имаћемо мир и одличне услове за рад. Тамо смо до 4. јула, имамо два дана паузе, онда имамо још три дана тренинга до 10. и потом улазимо у завршну фазу пред првенство које почиње 17. јула – каже Ђорђевић.

Он сматра да кадровске промене не смеју да утичу на резултате и амбиције клуба.

– Војводина је преозбиљан клуб и без обзира на све, амбиције су увек високе. Првенство ће бити специфично, много екипа се појачало. Јавност и град Нови Сад морају да знају да ми крећемо од нуле. Да будемо што дуже у Европи, да нападнемо Куп, првенство, да афирмишемо младе играче. Не могу да причам о томе како је Војводина пре играла, али сигурно да ја имам своје идеје и начин на који ћу да играм. То све зависи и од играча које имам на располагању. Јавно желим да кажем да Војводина мора да буде јако дисциплинована, у фази одбране и у фази напада. Покушаћу да спроведем своје идеје и механизме игре, али видећемо још када дођу утакмице, па ћемо више причати о томе – изјавио је Ђорђевић.

Нова политика Војводине биће већи број младих играча, из омладинске школе, али Ђорђевић уверава да то неће бити проблем.

– Млад играч са 20, 21 годином није млад играч ако већ има искуство у Супер лиги. У Европи такви увелико играју фудбал. Ми желимо неки баланс да имамо и старије и млађе, да имамо просек 23, 24 године и да наши играчи буду конкурентни на тржишту, да Војводина може да живи од продаје, што претходних година није био случај. Војводина и њена школа имају таленте и зато сматрам да можемо да гурнемо многе младе играче да осете шта је сениорски фудбал – закључио је Ђорђевић.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept