Novi šef stručnog štaba Vojvodine Slavoljub Đorđević smatra da će njegova ekipa biti dovoljno snažna i konkurentna u sezoni 2021/22.

Fudbaleri „stare dame“ na čelu sa novim trenerom danas su započeli pripreme za novu sezonu, a Đorđević je istakao da je ekipa doživela velike promene, ali da će ambicije ekipe ostati iste.

– Imamo veliki broj igrača, ekipa je dosta promenjena, otišlo nam je devet standardnih igrača. Stiglo nam je danas prvo veliko pojačanje, kapiten Rada i reprezentativac, Busnić, koji iza sebe već ima tri, četiri sezone u Super ligi. On je ozbiljan zadnji vezni, koji zna da igra, koji je čvrst, ali nedostaje nam još tri, četiri igrača. Imamo najveći problem u zadnjoj liniji, tri štopera su nam otišla, i moramo da dovedemo barem dvojicu. Na desnom boku moramo da imamo konkurenciju za Bjekovića i jedan napadač.  Uprava, direktor i ja radimo punom parom, ali ne verujem da ćemo dovesti mnogo igrača. Smatram da ovi momci koji su tu, nisu slučajno u Vojvodini, ovde ima mnogo dobrih igrača koje kroz rad i utakmice mogu da napreduju i pokažu još veći kvalitet – rekao je Đorđević.

On je potom otkrio i plan priprema do početka novog prvenstva, te istakao da je srećan što je počeo sa radom.

– Moj karakter je da volim da radim, da sam stalno na terenu i jedva sam čekao. Pun sam energije, ambicija da sprovedem zacrtan plan koji je naša uprava, direktor i ja želimo da sprovedemo. U stvaranju smo tima, moramo mnogo da radimo i tako smo napravili plan i program priprema. Ovde smo do 20. juna onda odlazimo 14 dana na Pohorje, što je bila moja želja, da se što bolje upoznamo, bićemo sami u hotelu, imaćemo mir i odlične uslove za rad. Tamo smo do 4. jula, imamo dva dana pauze, onda imamo još tri dana treninga do 10. i potom ulazimo u završnu fazu pred prvenstvo koje počinje 17. jula – kaže Đorđević.

On smatra da kadrovske promene ne smeju da utiču na rezultate i ambicije kluba.

– Vojvodina je preozbiljan klub i bez obzira na sve, ambicije su uvek visoke. Prvenstvo će biti specifično, mnogo ekipa se pojačalo. Javnost i grad Novi Sad moraju da znaju da mi krećemo od nule. Da budemo što duže u Evropi, da napadnemo Kup, prvenstvo, da afirmišemo mlade igrače. Ne mogu da pričam o tome kako je Vojvodina pre igrala, ali sigurno da ja imam svoje ideje i način na koji ću da igram. To sve zavisi i od igrača koje imam na raspolaganju. Javno želim da kažem da Vojvodina mora da bude jako disciplinovana, u fazi odbrane i u fazi napada. Pokušaću da sprovedem svoje ideje i mehanizme igre, ali videćemo još kada dođu utakmice, pa ćemo više pričati o tome – izjavio je Đorđević.

Nova politika Vojvodine biće veći broj mladih igrača, iz omladinske škole, ali Đorđević uverava da to neće biti problem.

– Mlad igrač sa 20, 21 godinom nije mlad igrač ako već ima iskustvo u Super ligi. U Evropi takvi uveliko igraju fudbal. Mi želimo neki balans da imamo i starije i mlađe, da imamo prosek 23, 24 godine i da naši igrači budu konkurentni na tržištu, da Vojvodina može da živi od prodaje, što prethodnih godina nije bio slučaj. Vojvodina i njena škola imaju talente i zato smatram da možemo da gurnemo mnoge mlade igrače da osete šta je seniorski fudbal – zaključio je Đorđević.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika privatnosti.
I Accept