Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и председник Покрајинске владе Игор Мировић посетили су данас терене у ФЦ „Вујадин Бошков“.

Као што је прошлог месеца најављено, под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције, ФК Војводина, односно ФЦ „Вујадин Бошков“, добио је нови терен са вештачком подлогом.

У циљу да се неким новим фудбалским ведетама и будућим шампионима омогуће адекватни услови за тренирање, потпуно је реконструисан терен, који сада има вештачку подлогу, са дренажним бунарима и рефлекторима.

Нова подлога испуњава интернационалне стандарде у области спортских активности на отвореним теренима, као и ФИФА (Светска фудбалска асоцијација) програме квалитета, а прилагођена је тако да пружа мањи ризик од повреда корисницима терена.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић истакао је значај овог пројекта и захвалио се Покрајинској влади на реализацији овог значајног пројекта за ФК Војводина, симбол нашег града.

– Велико нам је задовољство што смо данас у обиласку ФЦ „Вујадин Бошков“ и на терену који ће бити званично завршен за неколико дана. Вредност ове инвестиције је износила 45 милиона динара, а ми смо га реализовали у сарадњи са Аутономном покрајином Војводина. Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције радила је опремање терена. Финансијска средства обезбедила је Аутономна покрајина Војводина ребалансом будџета преко покрајинског секретара за спорт и омладину, и овим путем бих се захвалио и Влади АП Војводине на издвојеним средствима. Овај терен је од изузетног значаја, јер смо од прилично лошег дошли до терена са вешташком подлогом, дренажом и рефлекторима са лед светлима. Постављена је и заштитна ограда и чекамо још само да се постави капија. Верујемо да ће и први тим и чланови млађих категорија Војводине сада имати још боље услове и да ће им квалитетнији терени помоћи у стварању нових успеха. Руководству ФК Војводина желим да уђу у Европу наредне сезоне и да им повратак у Европу донесе још више навијача на трибине. Надамо се исто да ће овај нови терен помоћи у рађању неких нових клинаца, а што да не и неке генерације која ће надмашити и чувену са Вујадином Бошковом, који је педесетих година прошлог века овде стасавао. Војводина је клуб са традицијом, постизала је огромне успехе кроз историју и представља симбол Града Новог Сада – рекао је градоначелник Милан Ђурић.

Председник покрајинске владе Игор Мировић истакао је да је њихова обавеза била да улажу у фудбалске терене и да подстичу развој „најважније споредне ствари на свету“.

– Покрајинска влада је још пре две године почела да се бави инфраструктуром фудбалксих терена, на теренима ФК Спартак из Суботице, а такође су у току радови и комплетна реконструкција и на стадиону у Зрењанину, а план је да буду завршени у другој половини наредне године. И данас смо овде на теренима чувене Вошине академије, на теренима ФЦ „Вујадин Бошков“. Ако погледамо имена која су пролазила кроз овај клуб и која су га прославила, међу којима је и Синиша Михајловић, од кога се данас опраштамо, онда видите колика је обавеза и одговорност према свим тим људима да се одужимо на прави начин за све што су урадили за Нови Сад, Војводину и за српски фудбал. Стога је наша и одговорност и обавеза била да инвестирамо новац у нове терене, да обезбедимо што боље услове за развој у ФЦ „Вујадин Бошков“. На предлог руководства ФК Војводина инвестираћемо у реконструкцију и осталих терена на ФЦ „Вујадин Бошков“. Надамо се да ће се овде створити неки нови шампиони, нови фудбалски асови за нашу земљу, али и који ће као неки претходници овде, стећи и светску славу – истакао је председник Покрајинске владе Игор Мировић.