Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetili su danas terene u FC „Vujadin Boškov“.

Kao što je prošlog meseca najavljeno, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, FK Vojvodina, odnosno FC „Vujadin Boškov“, dobio je novi teren sa veštačkom podlogom.

U cilju da se nekim novim fudbalskim vedetama i budućim šampionima omoguće adekvatni uslovi za treniranje, potpuno je rekonstruisan teren, koji sada ima veštačku podlogu, sa drenažnim bunarima i reflektorima.

Nova podloga ispunjava internacionalne standarde u oblasti sportskih aktivnosti na otvorenim terenima, kao i FIFA (Svetska fudbalska asocijacija) programe kvaliteta, a prilagođena je tako da pruža manji rizik od povreda korisnicima terena.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić istakao je značaj ovog projekta i zahvalio se Pokrajinskoj vladi na realizaciji ovog značajnog projekta za FK Vojvodina, simbol našeg grada.

– Veliko nam je zadovoljstvo što smo danas u obilasku FC „Vujadin Boškov“ i na terenu koji će biti zvanično završen za nekoliko dana. Vrednost ove investicije je iznosila 45 miliona dinara, a mi smo ga realizovali u saradnji sa Autonomnom pokrajinom Vojvodina. Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije radila je opremanje terena. Finansijska sredstva obezbedila je Autonomna pokrajina Vojvodina rebalansom buddžeta preko pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, i ovim putem bih se zahvalio i Vladi AP Vojvodine na izdvojenim sredstvima. Ovaj teren je od izuzetnog značaja, jer smo od prilično lošeg došli do terena sa veštaškom podlogom, drenažom i reflektorima sa led svetlima. Postavljena je i zaštitna ograda i čekamo još samo da se postavi kapija. Verujemo da će i prvi tim i članovi mlađih kategorija Vojvodine sada imati još bolje uslove i da će im kvalitetniji tereni pomoći u stvaranju novih uspeha. Rukovodstvu FK Vojvodina želim da uđu u Evropu naredne sezone i da im povratak u Evropu donese još više navijača na tribine. Nadamo se isto da će ovaj novi teren pomoći u rađanju nekih novih klinaca, a što da ne i neke generacije koja će nadmašiti i čuvenu sa Vujadinom Boškovom, koji je pedesetih godina prošlog veka ovde stasavao. Vojvodina je klub sa tradicijom, postizala je ogromne uspehe kroz istoriju i predstavlja simbol Grada Novog Sada – rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da je njihova obaveza bila da ulažu u fudbalske terene i da podstiču razvoj „najvažnije sporedne stvari na svetu“.

– Pokrajinska vlada je još pre dve godine počela da se bavi infrastrukturom fudbalksih terena, na terenima FK Spartak iz Subotice, a takođe su u toku radovi i kompletna rekonstrukcija i na stadionu u Zrenjaninu, a plan je da budu završeni u drugoj polovini naredne godine. I danas smo ovde na terenima čuvene Vošine akademije, na terenima FC „Vujadin Boškov“. Ako pogledamo imena koja su prolazila kroz ovaj klub i koja su ga proslavila, među kojima je i Siniša Mihajlović, od koga se danas opraštamo, onda vidite kolika je obaveza i odgovornost prema svim tim ljudima da se odužimo na pravi način za sve što su uradili za Novi Sad, Vojvodinu i za srpski fudbal. Stoga je naša i odgovornost i obaveza bila da investiramo novac u nove terene, da obezbedimo što bolje uslove za razvoj u FC „Vujadin Boškov“. Na predlog rukovodstva FK Vojvodina investiraćemo u rekonstrukciju i ostalih terena na FC „Vujadin Boškov“. Nadamo se da će se ovde stvoriti neki novi šampioni, novi fudbalski asovi za našu zemlju, ali i koji će kao neki prethodnici ovde, steći i svetsku slavu – istakao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.