Офанзивац Војводине Урош Кабић изнео је своје утиске након првог пораза у сезони.

Кабић је ушао у финишу утакмице са Партизаном, имао је једну добру шансу, али је његов ударац главом завршио поред стативе. Он сматра да је утакмица могла да буде и другачија.

– Мислим да резултат није био реалан. Нажалост, нисмо добро отворили утакмицу, ушли смо нешто стегнутије у меч, Партизан је то искористио у раним минутима и повео. Касније смо ушли у утакмицу, нажалост, они су дали гол на време. Могли смо да се поставимо боље у неким ситуацијама, да наместимо бољи блок, али идемо даље, надамо се да ћемо се поправити већ у наредној утакмици – рекао је Кабић.

Он признаје да није лако играти на свака три дана, али да је то ритам европског фудбала, те да се његова екипа прилагођава и иде у правом смеру.

– Веома је тешко играти на свака три дана. Ово је тежак период, играчи немају времена да размишљају, али нам тренери много помажу да будемо спремни на све. Морамо да се адаптирамо на тај фудбал и да прихватимо ту чињеницу, јер је такав ритам у  Европи нормалан. На нама је да се доказујемо, да радимо и да напредујемо и да покажемо каква смо екипа – нагласио је Кабић.

Воша нема много времена за одмор, већ у четвртак у Нови Сад стиже Паневежис.

– Прва утакмица уопште није била лака. Паневежис има појединце који су одлични индивидуалци, али мислим да смо ми као екипа квалитетнији. У реваншу пред нашим навијачима верујем да ћемо бити још бољи и да ћемо се квалификовати у наредну рунду квалификација – истиче Кабић.

Млади нападач је свестан да ће у новој сезони имати важнију улогу и већу минутажу и у потпуности је спреман да одговори на прави начин.

– Моје амбиције су увек највеће. Желим да дам што више голова и да забележим што више асистенција и да тако помогнем екипи да освојимо што више бодова. Никад нисам задовољан, увек желим више, и голова, и асистенција и бодова и минута. Надам се да ћу на тај начин помоћи најпре екипи да побеђује, а потом и себи да напредујем из дана у дан – закључио је Урош Кабић.

Воша дочекује Паневежис у четвртак од 20 сати у реваншу другог кола квалификација за Лигу конференције, што ће бити четврта утакмица за „стару даму“ у размаку од 13 дана.