Ofanzivac Vojvodine Uroš Kabić izneo je svoje utiske nakon prvog poraza u sezoni.

Kabić je ušao u finišu utakmice sa Partizanom, imao je jednu dobru šansu, ali je njegov udarac glavom završio pored stative. On smatra da je utakmica mogla da bude i drugačija.

– Mislim da rezultat nije bio realan. Nažalost, nismo dobro otvorili utakmicu, ušli smo nešto stegnutije u meč, Partizan je to iskoristio u ranim minutima i poveo. Kasnije smo ušli u utakmicu, nažalost, oni su dali gol na vreme. Mogli smo da se postavimo bolje u nekim situacijama, da namestimo bolji blok, ali idemo dalje, nadamo se da ćemo se popraviti već u narednoj utakmici – rekao je Kabić.

On priznaje da nije lako igrati na svaka tri dana, ali da je to ritam evropskog fudbala, te da se njegova ekipa prilagođava i ide u pravom smeru.

– Veoma je teško igrati na svaka tri dana. Ovo je težak period, igrači nemaju vremena da razmišljaju, ali nam treneri mnogo pomažu da budemo spremni na sve. Moramo da se adaptiramo na taj fudbal i da prihvatimo tu činjenicu, jer je takav ritam u  Evropi normalan. Na nama je da se dokazujemo, da radimo i da napredujemo i da pokažemo kakva smo ekipa – naglasio je Kabić.

Voša nema mnogo vremena za odmor, već u četvrtak u Novi Sad stiže Panevežis.

– Prva utakmica uopšte nije bila laka. Panevežis ima pojedince koji su odlični individualci, ali mislim da smo mi kao ekipa kvalitetniji. U revanšu pred našim navijačima verujem da ćemo biti još bolji i da ćemo se kvalifikovati u narednu rundu kvalifikacija – ističe Kabić.

Mladi napadač je svestan da će u novoj sezoni imati važniju ulogu i veću minutažu i u potpunosti je spreman da odgovori na pravi način.

– Moje ambicije su uvek najveće. Želim da dam što više golova i da zabeležim što više asistencija i da tako pomognem ekipi da osvojimo što više bodova. Nikad nisam zadovoljan, uvek želim više, i golova, i asistencija i bodova i minuta. Nadam se da ću na taj način pomoći najpre ekipi da pobeđuje, a potom i sebi da napredujem iz dana u dan – zaključio je Uroš Kabić.

Voša dočekuje Panevežis u četvrtak od 20 sati u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije, što će biti četvrta utakmica za „staru damu“ u razmaku od 13 dana.