Фудбалски клуб Војводина данас је званично представио Милана Косановића као свог новог спортског директора. На тај начин, Милан Косановић се вратио у клуб у којем је претходно успешно радио пуних седам година и то као тренер млађих селекција, а потом и асистент у стручном штабу првог тима и координатор омладинске школе „Илија Пантелић“.

На данашњем представљању у прес сали стадиона „Карађорђе“, председник ФК Војводина Драгољуб Самарџић изразио је задовољство због ангажовања Косановића, нагласивши да је свестан да је јавност очекивала да нови спортски директор буде именован и раније.

– Са постављањем новог спортског директора смо чекали због тога што смо желели да дефинишемо политику клуба и направимо план његовог развоја у наредне три године. Тек када смо то урадили, могли смо да се окренемо профилу спортског директора који ће то успешно спровести у дело. Прошле године смо направили добар резултат, између осталог и захваљујући ангажману тренера Лалатовића и доброј селекцији играча. Наш циљ је да тако наставимо и даље, али да упоредо правимо места и за наше младе играче – изјавио је Самарџић, додавши да Војводина убудуће мора да живи и од продаје играча.

Као тренер омладинског тима Војводине, Милан Косановић је својевремено освојио две титуле у Омладинској лиги Србије, а многи од тих играча касније су чинили окосницу генерације која је освојила Куп Србије 2014, при чему су њих петорица (Сергеј Милинковић-Савић, Вања Милинковић-Савић, Мијат Гаћиновић, Срђан Бабић, Радован Панков) касније освојили титулу омладинског шампиона света на Новом Зеланду.

– Последњих година, изгубио се проток играча из омладинске школе ка првом тиму, а то је нешто по чему је Војводина увек била препознатљива. Из тог разлога, са задовољством сам прихватио прилику да као спортски директор утичем на развој ФК Војводина у наредном периоду, наравно, у сарадњи са шефом стручног штаба. Пре годину и по дана, људи из клуба су ме питали за мој предлог у вези са новим тренером и рекао сам већ тада да је Ненад Лалатовић тренутно најбоље могуће решење за Војводину, што се испоставило као тачно – изјавио је Косановић и додао да ће његова сарадња са Лалатовићем донети само корист за ФК Војводина.

Он је већ саставио свој план развоја спортског сектора ФК Војводина, који можете погледати на следећем линку:

PLAN RAZVOJA SPORTSKOG SEKTORA FK VOJVODINA-1

Комплетан ток конференције за новинаре са данашњег представљања Милана Косановића можете погледати у следећем прилогу:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept