Нападач Војводине Момчило Мркаић истакао је да није важно ко постиже голове све док екипа побеђује и игра добар фудбал.

Мркаић је био херој у победи над Новим Пазаром, пошто је у игру ушао на полувремену и погодио у 67. минуту за нова три бода.

– Није био нимало лак меч, стање на табели није права мера када је Нови Пазар у питању. У другом делу сезоне играју много боље него јесенас и на последњих неколико утакмица показали су да заслужују да опстану. Дошли су на наш терен да освоје бодове, били су опасни из контри и нису се повукли и чували бод. Срећом успели смо да победимо и освојимо важне бодове – рекао је Мркаић, коме није важно да ли постиже голове све док екипа игра тимски и нападачи.

– Задовољан сам када екипа игра добро, када добро стојимо на терену, када се разумемо и сарађујемо. Сви волимо да играмо нападачки, да имамо лопту и да стварамо шансе. У том случају смо сви срећнији, право je уживање бити на терену и онда је небитно ко постиже голове – додао је Мркаић.

Наредни ривал Војводине биће Рад, још једна екипа која се бори за опстанак.

– Сигурно да нас очекује још тежи меч, јер идемо у госте традиционално неугодном ривалу. Играчи Рада су такође на вишем нивоу него јесенас, у одбрани су тврди и незгодни, али верујемо да ћемо пронаћи решење да их угрозимо. Најважније је да играмо своју игру, да идемо корак по корак и да се фокусирамо само на сваког наредног ривала, јер бисмо у супротном могли да будемо кажњени – закључио је Мркаић.

Утакмица Рад – Војводина на програму је у среду у 14 часова.