Napadač Vojvodine Momčilo Mrkaić istakao je da nije važno ko postiže golove sve dok ekipa pobeđuje i igra dobar fudbal.

Mrkaić je bio heroj u pobedi nad Novim Pazarom, pošto je u igru ušao na poluvremenu i pogodio u 67. minutu za nova tri boda.

– Nije bio nimalo lak meč, stanje na tabeli nije prava mera kada je Novi Pazar u pitanju. U drugom delu sezone igraju mnogo bolje nego jesenas i na poslednjih nekoliko utakmica pokazali su da zaslužuju da opstanu. Došli su na naš teren da osvoje bodove, bili su opasni iz kontri i nisu se povukli i čuvali bod. Srećom uspeli smo da pobedimo i osvojimo važne bodove – rekao je Mrkaić, kome nije važno da li postiže golove sve dok ekipa igra timski i napadači.

– Zadovoljan sam kada ekipa igra dobro, kada dobro stojimo na terenu, kada se razumemo i sarađujemo. Svi volimo da igramo napadački, da imamo loptu i da stvaramo šanse. U tom slučaju smo svi srećniji, pravo je uživanje biti na terenu i onda je nebitno ko postiže golove – dodao je Mrkaić.

Naredni rival Vojvodine biće Rad, još jedna ekipa koja se bori za opstanak.

– Sigurno da nas očekuje još teži meč, jer idemo u goste tradicionalno neugodnom rivalu. Igrači Rada su takođe na višem nivou nego jesenas, u odbrani su tvrdi i nezgodni, ali verujemo da ćemo pronaći rešenje da ih ugrozimo. Najvažnije je da igramo svoju igru, da idemo korak po korak i da se fokusiramo samo na svakog narednog rivala, jer bismo u suprotnom mogli da budemo kažnjeni – zaključio je Mrkaić.

Utakmica Rad – Vojvodina na programu je u sredu u 14 časova.