Нападач Војводине Момчило Мркаић очекује тешко гостовање Црвеној звезди, али се нада потенцијалном изненађењу и позитивном резултату.

Екипа Славољуба Ђорђевића неће имати лак задатак на старту новог шампионата, а свестан је тога и високи нападач „старе даме“.

– Гостовање на „Маракани“ је најтежа могућа утакмица за сваку екипу у Супер лиги. Тамо ретко ко узима бодове, то смо сви видели и у прошлој сезони. Али, имамо право да се надамо и да покушамо да искористимо њихове мане и дођемо до позитивног резултата – рекао је Мркаић.

Он сматра да је највећа снага Звезде што је костур екипе годинама заједно.

– Они имају костур екипе на окупу, познају се, играју дуго заједно и то им доноси стабилност. Поред тога, имају и квалитет на свакој позицији, и више играча у ротацији што им отвара могућност да увек буду свежи и најјачи могући – истиче Мркаић.

Ипак, верује да Воша има своје адуте у Београду.

– Фудбал је игра и против сваког ривала се може играти. Ако будемо трчали више, добро стајали тактички, ако будемо успели да искористимо простор и нападнемо у правом тренутку, сигурно да ћемо их угрозити. Број грешака морамо да сведемо на минимум, а да наша ефикасност буде на максимуму – рекао је Мркаић.

Одмах након Црвене звезде, стартују и квалификације за Лигу конференције.

– Креће гушћи распоред, крећемо са Звездом, па идемо у Литванију, али после ћемо детаљно да се окренемо ривалу у Европи. Идемо корак по корак, стрпљиво и паметно. Ако будемо наставили да радимо као до сада, бићемо физички спремни да високим интензитетом и тимским духом можемо против сваког ривала. То треба да нам буде рецепт за нову сезону – заједништво, више трке, физичка спрема и онда ће увек искочити нечији индивидуални квалитет – закључио је Мркаић.

Утакмица Црвена звезда – Војводина на програму је у петак у 20 часова.