Napadač Vojvodine Momčilo Mrkaić očekuje teško gostovanje Crvenoj zvezdi, ali se nada potencijalnom iznenađenju i pozitivnom rezultatu.

Ekipa Slavoljuba Đorđevića neće imati lak zadatak na startu novog šampionata, a svestan je toga i visoki napadač „stare dame“.

– Gostovanje na „Marakani“ je najteža moguća utakmica za svaku ekipu u Super ligi. Tamo retko ko uzima bodove, to smo svi videli i u prošloj sezoni. Ali, imamo pravo da se nadamo i da pokušamo da iskoristimo njihove mane i dođemo do pozitivnog rezultata – rekao je Mrkaić.

On smatra da je najveća snaga Zvezde što je kostur ekipe godinama zajedno.

– Oni imaju kostur ekipe na okupu, poznaju se, igraju dugo zajedno i to im donosi stabilnost. Pored toga, imaju i kvalitet na svakoj poziciji, i više igrača u rotaciji što im otvara mogućnost da uvek budu sveži i najjači mogući – ističe Mrkaić.

Ipak, veruje da Voša ima svoje adute u Beogradu.

– Fudbal je igra i protiv svakog rivala se može igrati. Ako budemo trčali više, dobro stajali taktički, ako budemo uspeli da iskoristimo prostor i napadnemo u pravom trenutku, sigurno da ćemo ih ugroziti. Broj grešaka moramo da svedemo na minimum, a da naša efikasnost bude na maksimumu – rekao je Mrkaić.

Odmah nakon Crvene zvezde, startuju i kvalifikacije za Ligu konferencije.

– Kreće gušći raspored, krećemo sa Zvezdom, pa idemo u Litvaniju, ali posle ćemo detaljno da se okrenemo rivalu u Evropi. Idemo korak po korak, strpljivo i pametno. Ako budemo nastavili da radimo kao do sada, bićemo fizički spremni da visokim intenzitetom i timskim duhom možemo protiv svakog rivala. To treba da nam bude recept za novu sezonu – zajedništvo, više trke, fizička sprema i onda će uvek iskočiti nečiji individualni kvalitet – zaključio je Mrkaić.

Utakmica Crvena zvezda – Vojvodina na programu je u petak u 20 časova.