Фудбалере Војводине у суботу очекује прва првенствена утакмица на домаћем терену ове године, а као и претходне полусезоне, увертиру за Вошин меч на „Карађорђу“ и овога пута је представљала посета једној од основних школа на територији општине Нови Сад.

Овога пута, црвено-бели су у склопу акције под слоганом „Ти си наша прва љубав“ данас обишли школу „22. август“ у Буковцу, где су се, у друштву директора маркетинга ФК Војводина Милоша Суботина, са основцима дружили фудбалери Урош Витас, Никола Чумић, Стефан Букинац и Милан Ковачев.

Данас се вероватно збио и најдирљивији моменат откако је почела акција „Ти си наша прва љубав“, с обзиром на то да, када су фудбалери Војводине ушли у учионицу, једна девојчица, седећи у првом реду у Вошиној мајици, није могла да се суздржи да не заплаче, а на питање због чега плаче, одговорила је: „Од среће!“

Маниром великог аса, девојчици је пришао Урош Витас, коме је било довољно свега неколико секунди да девојчицине сузе претвори у осмех, али су сузе радоснице опет кренуле онога тренутка када јој је Никола Чумић обећао да ће јој поклонити свој потписани дрес.

У разговору са ученицима, Вошини играчи су причали о томе колико је важно да се деца током свог развоја баве било којим спортом, али и да притом никако не запоставе школу, а наравно, и сами ђаци су имали прегршт питања за играче „старе даме“, од тога како се хране и како најбоље да брину о свом здрављу, до тога ко су им омиљени фудбалери, најдраже и најтеже утакмице итд.

По обичају, атмосфера је постала посебно узбудљива када се из учионице прешло у фискултурну салу, где се играо фудбал на два гола, при чему су у свакој екипи били по двојица фудбалера Војводине. За разлику од претходних посета школама, овога пута су одигране две утакмице, при чему су се у другом мечу, заједно са Вошиним фудбалерима, на терену нашле девојчице из ОШ „22. август“. Такође за разлику од претходних посета, овога пута је посета школи имала и „треће полувреме“, с обзиром на то да су фудбалери Војводине потом били специјални гости на часу историје.

Наравно, све је протекло и уз Вошине промотерке, које су деци делиле улазнице за утакмицу против Колубаре, постере, распореде часова и флајере са основним информацијама о ФК Војводина и упутством како свако ко жели може да се учлани у акцију „Ти си наша прва љубав“.

О томе колико су деца била радосна, узбуђена и усхићена због доласка фудбалера Војводине, најбоље сведочи коментар једне учитељице, која је, гледајући децу како су опколили играче због сликања и аутограма, изјавила: „Следеће недеље ће имати писмени задатак на тему ‘Школски дан који ћу памтити’. Већ видим о чему ће сви да пишу“.

Као и сваки претходни пут, и данас је посета фудбалера Војводине добрано пробила своје планирано трајање и ко зна колико би још потрајала да црвено-бели у 12:30 нису имали заказан тренинг. Међутим, и овако ће на данашњи дан свакоме остати лепо сећање и пуно срце, како међу децом, тако и међу првотимцима „старе даме“.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept