Сваке године у последњој седмици у септембру, УЕФА организује недељу базичног фудбала у готово свим европским државама. Централна манифестација за Војводину организована је у ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику. Окупило се 120 малишана и то дечака и девојчица из основних школа, школа фудбала и женских клубова.

У склопу те смотре, они су данас одрадили полигон у складу са својим узрастом и способностима, који су припремили тренери из омладинске школе ФК Војводина, што им је, уз оно што одликује базични фудбал, а то су првенствено разноврсност, разноликост и масовност, и те како користило.

Фудбалски савез Војводине и Покрајински секретаријат за спорт су фудбалским клубовима и школама фудбала поклонили лопте, маркере, мајице и друге потребне реквизите, са којима ће тренирати у наредном периоду, чиме је само додатно употпуњен овај леп догађај, који служи промоцији спорта на територији АП Војводина.

Посебан догађај за најмлађе фудбалере било је дружење са првотимцима ФК Војводина, што је обележено и заједничком фотографијом.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept