Svake godine u poslednjoj sedmici u septembru, UEFA organizuje nedelju bazičnog fudbala u gotovo svim evropskim državama. Centralna manifestacija za Vojvodinu organizovana je u FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku. Okupilo se 120 mališana i to dečaka i devojčica iz osnovnih škola, škola fudbala i ženskih klubova.

U sklopu te smotre, oni su danas odradili poligon u skladu sa svojim uzrastom i sposobnostima, koji su pripremili treneri iz omladinske škole FK Vojvodina, što im je, uz ono što odlikuje bazični fudbal, a to su prvenstveno raznovrsnost, raznolikost i masovnost, i te kako koristilo.

Fudbalski savez Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za sport su fudbalskim klubovima i školama fudbala poklonili lopte, markere, majice i druge potrebne rekvizite, sa kojima će trenirati u narednom periodu, čime je samo dodatno upotpunjen ovaj lep događaj, koji služi promociji sporta na teritoriji AP Vojvodina.

Poseban događaj za najmlađe fudbalere bilo je druženje sa prvotimcima FK Vojvodina, što je obeleženo i zajedničkom fotografijom.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika privatnosti.
I Accept