Фудбалски клуб Војводина јуче је организовао отворени тренинг, тзв. „Open day“ у месту Трпиња у Хрватској, на којем су прилику да покажу свој фудбалски таленат и изборе место у омладинској школи „Илија Пантелић“ имали сви дечаци узраста од седам до 13 година из Вуковарско-сремске жупаније.

Интересовање за Вошин отворени тренинг је било велико, па се тако на њему појавило преко 100 дечака из Вуковара, Негославаца, Сремске Лазе, Борова, Боботе, Трпиње, Даља, Бршадина и других места.

За срдачно и топло гостопримство, били су задужени господа Кнежевић, Палић, Радић, Шљокић и други, а њима, баш као и скаутима Коларићу, Попину, Ивковићу, Пурићу, Бераревићу и осталима, ФК Војводина се захваљује на искреној и пријатељској добродошлици и сарадњи, при чему се посебно морају истаћи Никола Кнежевић и Јовица Врањешевић, који су, у име НК Синђелић из Трпиње, били део организације читавог догађаја, као и генерални конзул Србије у Вуковару Александар Накић.

Током слободног времена, тренери и деца су искористили прилику да обиђу српску цркву и Српски дом, а експедиција ФК Војводина је била смештена у хотелу „Лав“, где је такође била сјајно дочекана од стране домаћина.

Фудбалски клуб Војводина се такође захваљује и свој деци која су узела учешће на отвореном тренингу „старе даме“, а све оне који то јуче нису били у прилици да учине, сигурно ће обрадовати вест да је ово била тек прва у низу Вошиних активности на овој територији.