Fudbalski klub Vojvodina juče je organizovao otvoreni trening, tzv. „Open day“ u mestu Trpinja u Hrvatskoj, na kojem su priliku da pokažu svoj fudbalski talenat i izbore mesto u omladinskoj školi „Ilija Pantelić“ imali svi dečaci uzrasta od sedam do 13 godina iz Vukovarsko-sremske županije.

Interesovanje za Vošin otvoreni trening je bilo veliko, pa se tako na njemu pojavilo preko 100 dečaka iz Vukovara, Negoslavaca, Sremske Laze, Borova, Bobote, Trpinje, Dalja, Bršadina i drugih mesta.

Za srdačno i toplo gostoprimstvo, bili su zaduženi gospoda Knežević, Palić, Radić, Šljokić i drugi, a njima, baš kao i skautima Kolariću, Popinu, Ivkoviću, Puriću, Berareviću i ostalima, FK Vojvodina se zahvaljuje na iskrenoj i prijateljskoj dobrodošlici i saradnji, pri čemu se posebno moraju istaći Nikola Knežević i Jovica Vranješević, koji su, u ime NK Sinđelić iz Trpinje, bili deo organizacije čitavog događaja, kao i generalni konzul Srbije u Vukovaru Aleksandar Nakić.

Tokom slobodnog vremena, treneri i deca su iskoristili priliku da obiđu srpsku crkvu i Srpski dom, a ekspedicija FK Vojvodina je bila smeštena u hotelu „Lav“, gde je takođe bila sjajno dočekana od strane domaćina.

Fudbalski klub Vojvodina se takođe zahvaljuje i svoj deci koja su uzela učešće na otvorenom treningu „stare dame“, a sve one koji to juče nisu bili u prilici da učine, sigurno će obradovati vest da je ovo bila tek prva u nizu Vošinih aktivnosti na ovoj teritoriji.