Омладинци Војводине победили су екипу Напретка резултатом 4:1 (2:0), у 17. колу Омладинске лиге Србије.

На вештачком терену у ФЦ „Вујадин Бошков“, стрелци за Вошу су били Сукачев у 36. и 45, Апостоловски у 77. и Абаџија у 83, док је једини гол за Крушевљане постигао Милићевић у 73. минуту.

Екипе су наступиле у саставима:

Војводина: Јаковљевић, Букинац, Токин (од 67. Костадиновић), Павић, Дробњак, Ковачев (од 80. Јокић), Апостоловски, Абаџија (од 84. Стајки), Јањић, Хромиш (од 58. Трнинић), Сукачев (од 82. Пиваш).

Напредак: Николић, Јевтић, Ристић, Савић, Котлајић (од 30. Томић), Милутиновић, Милићевић, Лабан, Чорбић, Стојановић, Миленковић.

Прва прилика на утакмици је виђена у шестом минуту, када је са око 20 метара шутирао Котлајић, али је сјајно одбранио Јаковљевић. Гости су били у шанси и у 18. минуту, када је Милићевић избио сам испред Јаковљевића и шутирао, али је голман Војводине још једном сачувао своју мрежу. На другој страни, Војводина је из своје прве прилике дошла до поготка и то у 36. минуту.

Сукачев је примио лопту на петнаестак метара искоса од гола Напретка и потом снажним ударцем у даље рашље довео свој тим у вођство.

Војводина је до другог гола дошла буквално у последњој секунди првог полувремена, а стрелац је поново био Сукачев, који је примио лопту од Букинца и још једним изузетно прецизним ударцем са петнаестак метара повисио предност црвено-белих, овај пут пославши лопту у даљи доњи угао Николићевог гола.

У 56. минуту, добар ударац са око 20 метара је упутио Јањић, али је Николић одбранио. Тачно 10 минута касније, прилику за погодак су имали и гости и то након доброг соло продора и ударца Стојановића са петнаестак метара искоса, али је Јаковљевић одбранио. Међутим, у 73. минуту, Крушевљани су ипак смањили резултат.

Милићевић је шутирао са око 20 метара и савладао голмана Војводине Јаковљевића. Међутим, само четири минута касније, Воша је поново дошла до два гола предности.

После одличног контранапада, који је повукао Апостоловски, а потом наставили Јањић и Сукачев, лопта је на крају поново дошла до Апостоловског, који је прецизним ударцем по земљи са петнаестак метара искоса постигао трећи гол за црвено-беле.

Већ у 83. минуту, било је 4:1 за Војводину, а у стрелце се одличним ударцем са око 12-13 метара искоса уписао и Абаџија, чиме је уједно поставио коначан резултат утакмице.

Ово је био последњи меч за омладинце Војводине ове године, а првенство ће им се наставити четвртог марта, када их очекује гостовање Новом Пазару.