Након јучерашње утакмице против Сласка, у којој су остварили победу резултатом 1:0 (0:0), фудбалери Војводине данас пре подне одрадили су тренинг опоравка у теретани хотела „Арена“ на Мариборском Похорју.

Подељени у две групе, играчи су пажљиво пратили инструкције кондиционог тренера Саше Семередија, који им је показивао вежбе за опоравак и јачање тела и организма.

– Тренинг смо започели са масажом, након чега смо урадили серију вежби претежно за доње екстремитете, који су најоптерећенији. Потом смо радили вежбе истезања, а завршили смо са вежбама активације мишића око кичменог стуба, као и мишића трупа и абдомена. За играче су потом организоване и контрасне купке, које се састоје од неколико серија сачињених од комбинације топле и хладне средине, са циљем повећања циркулације – изјавио је Семереди.

Одлуком шефа стручног штаба Славољуба Ђорђевића, играчи су данас поподне добили слободно, како би се одморили од јаког рада у претходна четири дана. Већ сутрадан, црвено-бели ће поново имати два тренинга, док их у суботу од 18 сати на стадиону „Људски врт“ у Марибору очекује пријатељска утакмица против истоименог домаћег тима.

Данашњи тренинг у теретани пропустили су повређени Миљан Вукадиновић, Михајло Нешковић и Александар Буснић, као и новајлија Лука Цуцин, који се синоћ прикључио својим новим саиграчима у Словенији. С обзиром на то да је тек јуче стигао, за њега није било потребе да ради тренинг опоравка, па је, заједно са Нешковићем и Буснићем, одрадио одвојени тренинг на терену хотела „Арена“ под надзором и инструкцијама кондиционог тренера Александра Јанковића.

Михајло Нешковић и Александар Буснић осећају лакше повреде, које захтевају нешто другачији и мање интензиван начин рада, док Миљан Вукадиновић данас чека термин за одлазак на магнетну резонанцу, како би се утврдила прецизнија дијагноза његове повреде.

Лакшу упалу тетиве осећа и голман Горан Вуклиш, који из тог разлога јуче није био у протоколу за утакмицу против Сласка. Ипак, он је данас тренирао у теретани, радећи нешто другачије вежбе од осталих саиграча, те се очекује да ће се убрзо укључити у редован тренажни процес и поново конкурисати за место на голу „старе даме“.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept