Nakon jučerašnje utakmice protiv Slaska, u kojoj su ostvarili pobedu rezultatom 1:0 (0:0), fudbaleri Vojvodine danas pre podne odradili su trening oporavka u teretani hotela „Arena“ na Mariborskom Pohorju.

Podeljeni u dve grupe, igrači su pažljivo pratili instrukcije kondicionog trenera Saše Semeredija, koji im je pokazivao vežbe za oporavak i jačanje tela i organizma.

– Trening smo započeli sa masažom, nakon čega smo uradili seriju vežbi pretežno za donje ekstremitete, koji su najopterećeniji. Potom smo radili vežbe istezanja, a završili smo sa vežbama aktivacije mišića oko kičmenog stuba, kao i mišića trupa i abdomena. Za igrače su potom organizovane i kontrasne kupke, koje se sastoje od nekoliko serija sačinjenih od kombinacije tople i hladne sredine, sa ciljem povećanja cirkulacije – izjavio je Semeredi.

Odlukom šefa stručnog štaba Slavoljuba Đorđevića, igrači su danas popodne dobili slobodno, kako bi se odmorili od jakog rada u prethodna četiri dana. Već sutradan, crveno-beli će ponovo imati dva treninga, dok ih u subotu od 18 sati na stadionu „Ljudski vrt“ u Mariboru očekuje prijateljska utakmica protiv istoimenog domaćeg tima.

Današnji trening u teretani propustili su povređeni Miljan Vukadinović, Mihajlo Nešković i Aleksandar Busnić, kao i novajlija Luka Cucin, koji se sinoć priključio svojim novim saigračima u Sloveniji. S obzirom na to da je tek juče stigao, za njega nije bilo potrebe da radi trening oporavka, pa je, zajedno sa Neškovićem i Busnićem, odradio odvojeni trening na terenu hotela „Arena“ pod nadzorom i instrukcijama kondicionog trenera Aleksandra Jankovića.

Mihajlo Nešković i Aleksandar Busnić osećaju lakše povrede, koje zahtevaju nešto drugačiji i manje intenzivan način rada, dok Miljan Vukadinović danas čeka termin za odlazak na magnetnu rezonancu, kako bi se utvrdila preciznija dijagnoza njegove povrede.

Lakšu upalu tetive oseća i golman Goran Vukliš, koji iz tog razloga juče nije bio u protokolu za utakmicu protiv Slaska. Ipak, on je danas trenirao u teretani, radeći nešto drugačije vežbe od ostalih saigrača, te se očekuje da će se ubrzo uključiti u redovan trenažni proces i ponovo konkurisati za mesto na golu „stare dame“.