Фудбалски клуб Војводина и Град Нови Сад предстојећег викенда организују пети по реду дечији фестивал фудбала „Вујадин Бошков“.

Организатор турнира Веселин Вилотијевић потврдио је да ће ове године фестивал угостити екипе из региона и да

– Ово је фестивал под покровитељством Града Новог Сада, а организујемо га у част можда и највећег имена у историји Војводине, Вујадина Бошкова. Протекле две године угостили смо представнике из 21 земље света, имали смо клубове из Јапана и Аустралије и још 19 европских земаља. Прошле године због пандемије фестивал је био локалног карактера, наступале су само екипе из Србије, а ове такође нисмо могли да организујемо интерконтинеталног типа, али ће ипак бити регионалног. Угостићемо тимове из Босне и Херцеговине, Македоније и Црне Горе. Војводина, Црвена звезда, Чукарички, Спартак, Топола, Борац (Бања Лука), Спорт тим Жељезничар, Спарта (Сарајево), из Румуније стижу Политехника Темишвар, Разван Рац, Корона, Лућафр,  из Македоније – Академија Пандев и Академија Гроздановски… тако да и ове године имамо велики број екипа и трудимо се да га подижемо на виши ниво из године у годину – рекао је организатор Веселин Вилотијевић.

Турнир ће се одржати у седам узрасних категорија, од 2008. до 2014. годиште у четири различита система – велики фудбал, 8+1, 6+1 и 5+1.

Дечији фестивал фудбала „Вујадин Бошков“ одржаће се од 11. до 13. јуна у ФЦ „Вујадин Бошков“.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept