Fudbalski klub Vojvodina i Grad Novi Sad predstojećeg vikenda organizuju peti po redu dečiji festival fudbala „Vujadin Boškov“.

Organizator turnira Veselin Vilotijević potvrdio je da će ove godine festival ugostiti ekipe iz regiona i da

– Ovo je festival pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, a organizujemo ga u čast možda i najvećeg imena u istoriji Vojvodine, Vujadina Boškova. Protekle dve godine ugostili smo predstavnike iz 21 zemlje sveta, imali smo klubove iz Japana i Australije i još 19 evropskih zemalja. Prošle godine zbog pandemije festival je bio lokalnog karaktera, nastupale su samo ekipe iz Srbije, a ove takođe nismo mogli da organizujemo interkontinetalnog tipa, ali će ipak biti regionalnog. Ugostićemo timove iz Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore. Vojvodina, Crvena zvezda, Čukarički, Spartak, Topola, Borac (Banja Luka), Sport tim Željezničar, Sparta (Sarajevo), iz Rumunije stižu Politehnika Temišvar, Razvan Rac, Korona, Lućafr,  iz Makedonije – Akademija Pandev i Akademija Grozdanovski… tako da i ove godine imamo veliki broj ekipa i trudimo se da ga podižemo na viši nivo iz godine u godinu – rekao je organizator Veselin Vilotijević.

Turnir će se održati u sedam uzrasnih kategorija, od 2008. do 2014. godište u četiri različita sistema – veliki fudbal, 8+1, 6+1 i 5+1.

Dečiji festival fudbala „Vujadin Boškov“ održaće se od 11. do 13. juna u FC „Vujadin Boškov“.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika privatnosti.
I Accept