Фудбалски клуб Војводина данас је потписао уговоре са петорицом играча из своје омладинске школе.

У питању су играчи рођени 2004. године, а то су капитен Милош Поповић, штопер Лука Дробњак, везни играчи Вања Апостоловски и Лукијан Абаџија, те нападач Михаило Ивановић.

Председник „старе даме“ Драгољуб Самарџић истакао је значај њихових потписа као потврду нове политике Војводине да ће у будућности ослонац првог тима бити управо омладинска школа.

– У име руководства ФК Војводина, нама је данас изузетна част и задовољство да презентујемо нашу нову политику клуба, а то су највиши пласмани у првенству, такмичење у Европи и промоција младих играча. Промоција младих играча је политика коју је клуб само наставио да ради, јер сви знамо да је наша академија права фабрика бисера фудбала. Синоћ смо имали двојицу полазника наше школе, Тадића и Милинковић-Савића, који су на најбољи начин потврдили да наша академија ради изузетно добро. По новом програму и плану направили смо један добар систем који ће нам гарантовати да ћемо и убудуће имати овакве дивне момке и фантастичне играче, који су данас потписали професионалне уговоре – истакао је Самарџић.

Он је изразио уверење да нови Вошини професионалци постати носиоци игре првог тима и бити прави пример за надолазеће генерације.

– Наш план је да у наредним годинама што више младих играча потпише професионалне уговоре. Циљ наше политике је да ниједан млади играч не оде да потражи професионални уговор у неком другом клубу, већ да добије шансу да се докаже у свом, јер сматрамо да је Војводина право место за њих. Још једном, нашим новим професионалцима желим много среће у наставку каријере – нагласио је председник Драгољуб Самарџић.

Спортски директор Милан Косановић такође је подвукао значај промоције младих играча.

– За почетак, честитао бих директору омладинске школе Душку Грујићу и спортском директору Бранету Новаковићу. Њихов је успех то што играчи из наше академије данас потписују професионалне уговоре. То је доказ да школа ради одличан посао. Убеђен сам да ће ова генерација 2004 донети још много првотимаца. То је генерација од које Војводина у будућности много очекује. Данашњи потписи су само увертира у наш план да професионалне уговоре добије што више играча – рекао је Косановић.

Кадетска екипа Војводине, за коју наступају играчи који су данас потписали професионалне уговоре, ове сезоне је стекла звање јесењег шампиона у Кадетској лиги Србије, а тренутно се налази на другом месту на табели.

– Честитам им још једном на победи над Црвеном звездом протекле суботе. Показали су на најбољи начин да заслужују да буду ту где јесу. Нисам присталица тога да резултати нису најбитнији у млађим категоријама, јер то вам је као у школи – када добро учите, добијате и добре оцене. Желим да ови потписи буду награда за добар и вредан труд. Посебно сам поносан на то што су данас потписали уговоре три везна играча, што значи да Војводина у будућности има праве наследнике за Дринчића и остале везисте у првом тиму. Очекујем да већ после ове сезоне поједини међу њима буду на припремама са првим тимом, а зашто да не и дебитују у наредној сезони – нагласио је Косановић.

Спортски директор је потом ближе упознао јавност са квалитетима момака који су данас потписали професионалне уговоре са „старом дамом“.

– Капитен Милош Поповић већ се истакао као прави вођа. У питању је везни играч који уме да постигне погодак и зна да се то од њега очекује. Он је лидер на терену, модерни везни који може да покрива све три позиције на средини терена.

Лука Дробњак је наш „фајтер“, борац, јак у игри један на један. Некада жели да направи потез више, да покаже све што уме, али то је све оправдано и нормално и то ће доћи годинама на своје. Лука је репрезентативац и играч од кога се много очекује у наредним годинама. Он и Милан Мајсторовић чине тај штоперски тандем у кадетској екипи и очекујемо да то буду кроз коју годину и у првом тиму.

Вању Апостоловског ја зовем „шпански“ играч. То је онај који стално тражи лопту, који жели да се истакне и нема страх да преузме одговорност и диктира темпо на средини. Понекад се чак и превише заигра са лоптом, али то је добро, таквих везних играча је све више потребно.

Лукијан Абаџија је такође везни играч, са изразитим способностима да уђе у завршницу и постигне погодак. Његов начин игре подсећа на модерне везисте, попут Де Брујнеа, јер је стално у завршници и постиже много голова. Са њим имам и једну анегдоту. Питао сам га колико ће голова дати Графичару и Црвеној звезди, рекао ми је три, а дао је два и над њим је био пенал. Да није успут добио и црвени картон, можда би дао и трећи. Пун је самопоуздања и играч великих могућности.

Михаило Ивановић је најбољи стрелац екипе, јак и снажан у дуелу. По карактеристикама, подсећа на Александра Митровића, који је сада у жижи. Сви они напорно раде, имају по два тренинга дневно, а радимо и индивидуално са њима, све у циљу да што пре буду на располагању првом тиму – закључио је Милан Косановић.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept