Fudbalski klub Vojvodina danas je potpisao ugovore sa petoricom igrača iz svoje omladinske škole.

U pitanju su igrači rođeni 2004. godine, a to su kapiten Miloš Popović, štoper Luka Drobnjak, vezni igrači Vanja Apostolovski i Lukijan Abadžija, te napadač Mihailo Ivanović.

Predsednik „stare dame“ Dragoljub Samardžić istakao je značaj njihovih potpisa kao potvrdu nove politike Vojvodine da će u budućnosti oslonac prvog tima biti upravo omladinska škola.

– U ime rukovodstva FK Vojvodina, nama je danas izuzetna čast i zadovoljstvo da prezentujemo našu novu politiku kluba, a to su najviši plasmani u prvenstvu, takmičenje u Evropi i promocija mladih igrača. Promocija mladih igrača je politika koju je klub samo nastavio da radi, jer svi znamo da je naša akademija prava fabrika bisera fudbala. Sinoć smo imali dvojicu polaznika naše škole, Tadića i Milinković-Savića, koji su na najbolji način potvrdili da naša akademija radi izuzetno dobro. Po novom programu i planu napravili smo jedan dobar sistem koji će nam garantovati da ćemo i ubuduće imati ovakve divne momke i fantastične igrače, koji su danas potpisali profesionalne ugovore – istakao je Samardžić.

On je izrazio uverenje da novi Vošini profesionalci postati nosioci igre prvog tima i biti pravi primer za nadolazeće generacije.

– Naš plan je da u narednim godinama što više mladih igrača potpiše profesionalne ugovore. Cilj naše politike je da nijedan mladi igrač ne ode da potraži profesionalni ugovor u nekom drugom klubu, već da dobije šansu da se dokaže u svom, jer smatramo da je Vojvodina pravo mesto za njih. Još jednom, našim novim profesionalcima želim mnogo sreće u nastavku karijere – naglasio je predsednik Dragoljub Samardžić.

Sportski direktor Milan Kosanović takođe je podvukao značaj promocije mladih igrača.

– Za početak, čestitao bih direktoru omladinske škole Dušku Grujiću i sportskom direktoru Branetu Novakoviću. Njihov je uspeh to što igrači iz naše akademije danas potpisuju profesionalne ugovore. To je dokaz da škola radi odličan posao. Ubeđen sam da će ova generacija 2004 doneti još mnogo prvotimaca. To je generacija od koje Vojvodina u budućnosti mnogo očekuje. Današnji potpisi su samo uvertira u naš plan da profesionalne ugovore dobije što više igrača – rekao je Kosanović.

Kadetska ekipa Vojvodine, za koju nastupaju igrači koji su danas potpisali profesionalne ugovore, ove sezone je stekla zvanje jesenjeg šampiona u Kadetskoj ligi Srbije, a trenutno se nalazi na drugom mestu na tabeli.

– Čestitam im još jednom na pobedi nad Crvenom zvezdom protekle subote. Pokazali su na najbolji način da zaslužuju da budu tu gde jesu. Nisam pristalica toga da rezultati nisu najbitniji u mlađim kategorijama, jer to vam je kao u školi – kada dobro učite, dobijate i dobre ocene. Želim da ovi potpisi budu nagrada za dobar i vredan trud. Posebno sam ponosan na to što su danas potpisali ugovore tri vezna igrača, što znači da Vojvodina u budućnosti ima prave naslednike za Drinčića i ostale veziste u prvom timu. Očekujem da već posle ove sezone pojedini među njima budu na pripremama sa prvim timom, a zašto da ne i debituju u narednoj sezoni – naglasio je Kosanović.

Sportski direktor je potom bliže upoznao javnost sa kvalitetima momaka koji su danas potpisali profesionalne ugovore sa „starom damom“.

– Kapiten Miloš Popović već se istakao kao pravi vođa. U pitanju je vezni igrač koji ume da postigne pogodak i zna da se to od njega očekuje. On je lider na terenu, moderni vezni koji može da pokriva sve tri pozicije na sredini terena.

Luka Drobnjak je naš „fajter“, borac, jak u igri jedan na jedan. Nekada želi da napravi potez više, da pokaže sve što ume, ali to je sve opravdano i normalno i to će doći godinama na svoje. Luka je reprezentativac i igrač od koga se mnogo očekuje u narednim godinama. On i Milan Majstorović čine taj štoperski tandem u kadetskoj ekipi i očekujemo da to budu kroz koju godinu i u prvom timu.

Vanju Apostolovskog ja zovem „španski“ igrač. To je onaj koji stalno traži loptu, koji želi da se istakne i nema strah da preuzme odgovornost i diktira tempo na sredini. Ponekad se čak i previše zaigra sa loptom, ali to je dobro, takvih veznih igrača je sve više potrebno.

Lukijan Abadžija je takođe vezni igrač, sa izrazitim sposobnostima da uđe u završnicu i postigne pogodak. Njegov način igre podseća na moderne veziste, poput De Brujnea, jer je stalno u završnici i postiže mnogo golova. Sa njim imam i jednu anegdotu. Pitao sam ga koliko će golova dati Grafičaru i Crvenoj zvezdi, rekao mi je tri, a dao je dva i nad njim je bio penal. Da nije usput dobio i crveni karton, možda bi dao i treći. Pun je samopouzdanja i igrač velikih mogućnosti.

Mihailo Ivanović je najbolji strelac ekipe, jak i snažan u duelu. Po karakteristikama, podseća na Aleksandra Mitrovića, koji je sada u žiži. Svi oni naporno rade, imaju po dva treninga dnevno, a radimo i individualno sa njima, sve u cilju da što pre budu na raspolaganju prvom timu – zaključio je Milan Kosanović.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika privatnosti.
I Accept