Тренер Војводине Ранко Поповић жели да његов тим понови партију као против Младости и да прекине низ пораза у првенству.

Фудбалери Војводине у понедељак дочекују екипу Напретка у 18. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије, а Поповић сматра да је ово још једна важна утакмица.

– Једна у низу од утакмица по важности веома битна, а посебно после два везана пораза у првенству, доброг меча у Купу, важно је да наставимо наш процес подизања форме и начина игре. Екипа Напретка је доживела велике промене, мој бивши саиграч и пријатељ је направио велике промене и види се напредак. Желимо да покажемо и ми наш напредак и да одиграмо на прави начин и да покажемо наш ниво. Очекујем од екипе да покаже зрелост и квалитет и да тако дођемо до резултата који прижељкујемо и који нам је потребан за скок на табели – рекао је Поповић.

Он је потврдио да се Матеус Индио опоравио од повреде и да се враћа у тим, ван строја је само суспендовани Црномарковић.

– Због жутих картона не игра Црномарковић, а остали су спремни и здрави и у таквом расположењу дочекујемо утакмицу. Матеус Индио се изненађујуће брзо опоравио и зато захваљујем и нашем лекарском тиму што је учинио све да се он тако брзо врати. Данас је одрадио лакши тренинг са нама, изгледао је одлично и надам се да ће такав бити и на утакмици – истакао је Поповић.

Иако је традиција потпуно на страни Војводине, Поповић је фокусиран само на предстојећи дуел.

– Не бавим се подацима и традицијом и знате да ја гледам садашњост. Понедељак је тај моменат када Војводина треба да буде на свом нивоу. Не бих имао ништа против да ту статистику потврдимо добрим резултатом. Свака победа значи много, три бода и вероватно скок на табели. Значила би нам и са аспекта наставка нашег процеса који доста добро изгледа. Није нам резултат увек био на нивоу игре и волео бих да направимо баланс да резултат испрати добру игру са терена. Ако то урадимо, бићу задовољан као да смо освојили више бодова – нагласио је Поповић.

Он се осврнуо и на чињеницу да Војводина опет не игра за викенд, већ у понедељак, али се опет нада подршци са трибина.

– Нисам пратио баш детаљно наш распоред, али могу да кажем, у своје име, да мене нико не би могао да спречи да дођем на стадион, било да је утакмица у понедељак или уторак или Велики петак. Не могу ја ни на кога да утичем, али нешто када волиш и када ти је стало, онда треба да будеш ту. Ово не желим да нико схвати као критику већ као савет или препоруку. Свако према себи одлучује. Поштујем што они имају такве ставове, вероватно ту постоји нека позадина коју ја не познајем. Ја бих увек хтео да будем близу терена, али ко год буде уз нас, ми морамо да дамо све од себе и да онима који не дођу на трибине буде жао што нису били ту и да их натерамо да се врате – закључио је Ранко Поповић.

Трибине стадиона „Карађорђе“ биће отворене и на овој утакмици, као у прошлом мечу против Младост ГАТ у Купу Србије.

Меч Војводина – Напредак на програму је у понедељак у 18.30.