Trener Vojvodine Ranko Popović želi da njegov tim ponovi partiju kao protiv Mladosti i da prekine niz poraza u prvenstvu.

Fudbaleri Vojvodine u ponedeljak dočekuju ekipu Napretka u 18. kolu Mocart Bet Super lige Srbije, a Popović smatra da je ovo još jedna važna utakmica.

– Jedna u nizu od utakmica po važnosti veoma bitna, a posebno posle dva vezana poraza u prvenstvu, dobrog meča u Kupu, važno je da nastavimo naš proces podizanja forme i načina igre. Ekipa Napretka je doživela velike promene, moj bivši saigrač i prijatelj je napravio velike promene i vidi se napredak. Želimo da pokažemo i mi naš napredak i da odigramo na pravi način i da pokažemo naš nivo. Očekujem od ekipe da pokaže zrelost i kvalitet i da tako dođemo do rezultata koji priželjkujemo i koji nam je potreban za skok na tabeli – rekao je Popović.

On je potvrdio da se Mateus Indio oporavio od povrede i da se vraća u tim, van stroja je samo suspendovani Crnomarković.

– Zbog žutih kartona ne igra Crnomarković, a ostali su spremni i zdravi i u takvom raspoloženju dočekujemo utakmicu. Mateus Indio se iznenađujuće brzo oporavio i zato zahvaljujem i našem lekarskom timu što je učinio sve da se on tako brzo vrati. Danas je odradio lakši trening sa nama, izgledao je odlično i nadam se da će takav biti i na utakmici – istakao je Popović.

Iako je tradicija potpuno na strani Vojvodine, Popović je fokusiran samo na predstojeći duel.

– Ne bavim se podacima i tradicijom i znate da ja gledam sadašnjost. Ponedeljak je taj momenat kada Vojvodina treba da bude na svom nivou. Ne bih imao ništa protiv da tu statistiku potvrdimo dobrim rezultatom. Svaka pobeda znači mnogo, tri boda i verovatno skok na tabeli. Značila bi nam i sa aspekta nastavka našeg procesa koji dosta dobro izgleda. Nije nam rezultat uvek bio na nivou igre i voleo bih da napravimo balans da rezultat isprati dobru igru sa terena. Ako to uradimo, biću zadovoljan kao da smo osvojili više bodova – naglasio je Popović.

On se osvrnuo i na činjenicu da Vojvodina opet ne igra za vikend, već u ponedeljak, ali se opet nada podršci sa tribina.

– Nisam pratio baš detaljno naš raspored, ali mogu da kažem, u svoje ime, da mene niko ne bi mogao da spreči da dođem na stadion, bilo da je utakmica u ponedeljak ili utorak ili Veliki petak. Ne mogu ja ni na koga da utičem, ali nešto kada voliš i kada ti je stalo, onda treba da budeš tu. Ovo ne želim da niko shvati kao kritiku već kao savet ili preporuku. Svako prema sebi odlučuje. Poštujem što oni imaju takve stavove, verovatno tu postoji neka pozadina koju ja ne poznajem. Ja bih uvek hteo da budem blizu terena, ali ko god bude uz nas, mi moramo da damo sve od sebe i da onima koji ne dođu na tribine bude žao što nisu bili tu i da ih nateramo da se vrate – zaključio je Ranko Popović.

Tribine stadiona „Karađorđe“ biće otvorene i na ovoj utakmici, kao u prošlom meču protiv Mladost GAT u Kupu Srbije.

Meč Vojvodina – Napredak na programu je u ponedeljak u 18.30.