Fudbaleri Vojvodine novu sezonu kreću sa svog „Karađorđa“, a rekonstrukcija stadiona u Novom Sadu počinje 1. oktobra – saopštio je danas Upravni odbor „stare dame“.

U saopštenju se navodi da je na sastanku sa gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem i sa predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije dogovoreno da rekonstrukcija stadiona „Karađorđe“, koja podrzumeva građevinske radove i postavljanje novog „zelenog tepiha“ sa hibridnom travom, započne 1. oktobra.

Kako je definitivno određen datum početka radova na „Karađorđu“, Upravni odbor FK Vojvodina doneo je odluku da fudbalsku sezonu 2023/2024 započne na stadionu u Novom Sadu na kome će „stara dama“ kao domaćin igrati svoje utakmice do 30. septembra. Nakon tog datuma pa sve do završetka pomenutih radova svoje sportske rivale Vojvodina će dočekivati na stadionu „TSC arena“ u Bačkoj Topoli.

Što se tiče međunarodnih utakmica, od ranije je poznato da stadion „Karađorđe“ ispunjava samo „UEFA 2 standard“, međutim, FK Vojvodina i dalje čeka konačnu odluku UEFA, te će u narednih sedam do 10 dana biti poznato da li će Voša biti domaćin u Novom Sadu ili u Bačkoj Topoli.

– Prilikom dolaska aktuelnog Upravnog odbora na čelo kluba kao jedan od prioritetnih ciljeva istakli smo rekonstrukciju stadiona i sa zadovoljstvom mogu reći da smo u rekordno kratkom roku krenuli u realizaciju obećanog. Ovim putem moram da iskažem zahvalnost Gradu Novom Sadu i gradonačelniku Milanu Đuriću, kao i čelnim ljudima Fudbalskog saveza Srbije na podršci u realizaciji ovog zajedničkog projekta – rekao je predsednik FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić, dodajući da se posebno zahvaljuje i sportskim prijateljima iz TSC-a koji su omogućili da, Vojvodina dok traju radovi na „Karađorđu“, bude domaćin na njihovom stadionu.