Poštovani predstavnici medija,

Pozivamo vas da pošaljete svoje zahteve za akreditacije za revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije između Vojvodine i Panevežisa, koji će se odigrati u četvrtak, 29. jula, sa početkom u 20 časova, na stadionu „Karađorđe“.

Novinari, fotoreporteri i snimatelji koji žele da se akredituju za ovaj meč, to mogu da učine tako što će na mejl adresu „pr@fcvojvodina.co.rs“ poslati sledeće podatke:

– ime i prezime novinara, fotoreportera ili snimatelja za koga se traži akreditacija, kao i naziv medija u kojem su zaposleni;

– vrsta akreditacije koja je potrebna (pres ili foto).

Zahtev za akreditovanje mora biti poslat na zvaničnom memorandumu medija, pečatiran i potpisan od strane urednika.

U skladu sa dopisom od strane UEFA i protokolom za održavanje mera zaštite od korona virusa, naglašavamo da će prilikom akreditovanja i tokom utakmice morati da se poštuju sledeća pravila:

  • u kabinama u novinarskoj loži stadiona „Karađorđe“, u svakoj od kabina biće dozvoljeno prisustvo samo jednog predstavnika medija (u velikim kabinama po dva)
  • u delu rezervisanom za novinare u galeriji „89“, biće neophodno da bude jedno sedeće mesto razmaka između predstavnika medija
  • maksimalni broj akreditovanih fotografa za ovu utakmicu može biti 16
  • maksimalni broj akreditovanih novinara za ovu utakmicu (shodno prethodno navedenim pravilima o održavanju socijalne distance) može biti 24 (u ovaj broj ne spadaju snimatelji, koji svoj posao mogu obavljati sa platforme predviđene za snimanje na stadionu)
  • Na konferenciji za novinare posle meča, na stolu za kojim će sedeti treneri mogu biti postavljeni samo televizijski mikrofoni, odnosno ne smeju biti postavljeni nikakvi drugi predmeti i naprave (telefoni, diktafoni itd)
  • Sve vreme tokom boravka na stadionu, svi predstavnici medija moraju nositi zaštitnu masku na licu, dok oko vrata moraju nositi akreditaciju izdatu od strane FK Vojvodina

Usled ograničenog broja mesta u novinarskoj loži stadiona “Karađorđe” i sa ciljem da se što većem broju medija omogući prisustvo ovoj utakmici, FK Vojvodina će izdavati maksimalno dve akreditacije po redakciji (dve pres akreditacije za televizije, jednu pres + jednu foto akreditaciju za štampane medije, internet portale i agencije, odnosno samo po jednu pres akreditaciju za radio stanice).

Fudbalski klub Vojvodina zadržava pravo da utvrdi konačan broj izdatih akreditacija u skladu sa raspoloživim kapacitetom i sledećim prioritetima:

1. mediji i novinari koji redovno izveštavaju o aktivnostima u vezi sa FK Vojvodina;
2. sportske redakcije, odnosno mediji;
3. ostali informativni mediji, u skladu sa tiražom i uticajem na medijskom tržištu.

Rok za slanje zahteva je sreda, 28. jul, do 15:30 časova. Svi zahtevi pristigli nakon isteka ovog roka, kao i zahtevi koji nisu poslati u skladu sa gore navedenom procedurom, neće biti uzeti u razmatranje.

Naglašavamo da u novinarsku ložu stadiona “Karađorđe” neće biti omogućen ulazak predstavnicima medija koji sa sobom nemaju zvaničnu akreditaciju izdatu od strane FK Vojvodina.

Svim novinarima kojima je odobrena akreditacija, to će biti potvrđeno putem mejla najkasnije u četvrtak do 12 časova, a akreditacije će se preuzimati neposredno pred utakmicu, odnosno u četvrtak, 29. jula, od 18:15 do 19:15 časova u prostorijama FK Vojvodina na zapadnoj tribini stadiona „Karađorđe“ (pored ulaza broj 2, na spratu).