Kadeti Vojvodine pobedili su ekipu Napretka rezultatom 3:1 (2:1), u 17. kolu Kadetske lige Srbije.

Na terenu sa veštačkom travom u FC „Vujadin Boškov“, strelac za goste je bio Petrović u 13, dok su golove za Vošu postigli L. Jovanović u 40. (p) i 89. i Pavlović u 43. minutu.

Ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Pajfer, Velicki, Vasić (od 86. Vukobratović), Eremić, Pilić, Pavlović (od 90. Alimpić), Popović (od 74. Crnovčić), Peranović, Jurešić, L. Jovanović, Butraković (od 80. Kovačević).

Napredak: Balević, Milojević, Zeković, Petrović, Tadić (od 70. Marinković), Stanković (od 46. Ivezić), Miladinović, Čvorović (od 81. A. Jovanović), Mihajlović, Skočajić, Jevtić (od 46. Panić).

Prva prilika na meču je viđena u 11. minutu, kada je Butraković uputio dobar udarac glavom, Balević je odbranio, a u nastavku akcije je i Peranović šutirao sa oko šest-sedam metara iskosa, ali je lopta prošla praktično paralelno sa gol-linijom.

Samo dva minuta kasnije, Napredak je došao u vođstvo. Posle centaršuta sa leve strane, golman Pajfer je pokušao da interveniše, ali je zahvatio loptu samo toliko da ona padne tačno ispred Petrovića, koji ju je sa tri metra s lakoćom poslao u mrežu.

U 36. minutu, sa oko 18-19 metara iskosa je šutirao Butraković, lopta je išla u bliži donji ugao gola, ali je Balević još jednom odbranio. Međutim, u 40. minutu, Vojvodina je došla do izjednačenja.

Nakon igranja rukom u svom šesnaestercu od strane jednog igrača Napretka, sudija Aleksandar Janković iz Pančeva dosudio je penal za crveno-bele, koji je uspešno realizovao Lazar Jovanović i time poravnao rezultat.

Samo tri minuta kasnije, Voša je napravila preokret. Sa oko 20 metara od gola Napretka, odlično je šutirao Pavlović i poslao loptu pod prečku golmana Balevića.

U 48. minutu, Voša je mogla i do trećeg pogotka, ali je lopta, nakon udarca Butrakovića sa oko 18 metara iskosa, otišla nekoliko centimetara pored stative. Crveno-beli su imali odličnu priliku i sedam minuta kasnije, kada je Popović šutirao sa svega pet-šest metara, Balević je odbranio, a potom je i Lazar Jovanović uputio udarac, ali je Čvorović glavom sprečio loptu da uđe u gol.

Voša je novu šansu imala u 68. minutu, kada je ponovo Popović iskoristio centaršut sa leve strane, natrčao na loptu i uputio udarac iz prve sa oko pet metara iskosa, ali je Balević bio dobro postavljen, pa je uspeo da odbrani. Tačno 10 minuta kasnije, slobodan udarac za Vojvodinu sa oko 23-24 metra je izveo Lazar Jovanović, lopta je išla u rašlje, ali je sjajno odbranio Balević.

Voša je nastavila sa napadima, pa je tako u 89. minutu došla i do trećeg pogotka i to nakon što je Lazar Jovanović iskoristio centaršut sa desne strane i „makazicama“ savladao Balevića, čime je ujedno postavio konačan rezultat ove utakmice.

Ovo je ujedno bio poslednji meč Vošinih kadeta u ovoj polusezoni, a prvenstvo će se nastaviti četvrtog marta, kada će crveno-beli gostovati Spartaku u Subotici.