Фудбалери Војводине нову сезону крећу са свог „Kарађорђа“, а реконструкција стадиона у Новом Саду почиње 1. октобра – саопштио је данас Управни одбор „старе даме“.

У саопштењу се наводи да је на састанку са градоначелником Новог Сада Миланом Ђурићем и са представницима Фудбалског савеза Србије договорено да реконструкција стадиона „Kарађорђе“, која подрзумева грађевинске радове и постављање новог „зеленог тепиха“ са хибридном травом, започне 1. октобра.

Kако је дефинитивно одређен датум почетка радова на „Kарађорђу“, Управни одбор ФK Војводина донео је одлуку да фудбалску сезону 2023/2024 започне на стадиону у Новом Саду на коме ће „стара дама“ као домаћин играти своје утакмице до 30. септембра. Након тог датума па све до завршетка поменутих радова своје спортске ривале Војводина ће дочекивати на стадиону „ТСЦ арена“ у Бачкој Тополи.

Што се тиче међународних утакмица, од раније је познато да стадион „Карађорђе“ испуњава само „УЕФА 2 стандард“, међутим, ФК Војводина и даље чека коначну одлуку УЕФА, те ће у наредних седам до 10 дана бити познато да ли ће Воша бити домаћин у Новом Саду или у Бачкој Тополи.

– Приликом доласка актуелног Управног одбора на чело клуба као један од приоритетних циљева истакли смо реконструкцију стадиона и са задовољством могу рећи да смо у рекордно кратком року кренули у реализацију обећаног. Овим путем морам да искажем захвалност Граду Новом Саду и градоначелнику Милану Ђурићу, као и челним људима Фудбалског савеза Србије на подршци у реализацији овог заједничког пројекта – рекао је председник ФK Војводина Драгољуб Збиљић, додајући да се посебно захваљује и спортским пријатељима из ТСЦ-а који су омогућили да, Војводина док трају радови на „Kарађорђу“, буде домаћин на њиховом стадиону.