Тренер Војводине Милан Раставац честитао је својој екипи, али и Радничком 1923 на великој борби у вечерашњем дуелу.

У 19. колу Моцар Бет Супер лиге Србије, „стара дама“ је на свом „Карађорђу“ победила Крагујевчане резултатом 2:1 и тако тријумфом ставила тачку на ову полусезону и 2022. годину.

– Мој утисак пре ове утакмице био је да ће се данас срести две екипе које бодовно нису испуниле оно што су приказале играма на терену у досадашњем делу сезоне. Радничком честитам на томе што је успео да подигне игру и на серији резултата коју су имали до вечерас, јер то није било нимало лако. Желим им да наставе да играју овако и да остану леп део српског фудбала. Ову утакмицу смо добили, али не толико убедљиви. Морамо бити задовољни што смо оваквом противнику дали два гола и успут створили три до четири зреле шансе. Играчи су показали пожртвовање и зрелост, нажалост, осетио се и умор, посебно у првом полувремену. До краја су играчи заслужили све честитке, још веће је заслужила публика, не само вечерас, већ читаве полусезоне и то не само обичним бодрењем већ позивитивном подршком. Верујем да ћемо бити још бољи у наредној полусезони, да ћемо бити уигранији и зрелији, спремнији и да ћемо још боље одговорити изазовима који нас чекају. Драго ми је да смо полусезону завршили и без већих повреда, Игор Јеличић има од раније тај проблем са раменом, али верујемо да ће убрзо све бити у најбољем реду – рекао је Милан Раставац.

Он је признао да је умор утицао на нешто лошију игру у првом полувремену.

– Раднички нас није толико изненадио идејом, колико ми нисмо били довољно брзи у оним стварима које иначе радимо боље. Мало смо се боље припремили за друго полувреме и тако смо отворили неки простор да угрозимо ривала. За нама су и две напорне куп утакмице, одиграли смо шест мечева у размаку од две недеље, што није лако изнети, па нас је тај замор коштао мало боље игре у првом полувремену – рекао је Раставац.

Тренер Војводине истакао је да ће доласци у зимском прелазном року зависити од играча који ће напустити екипу.

– Верујем да ћемо тражити одређена решења. Сви знамо да живимо у Србији, у којој фудбал живи и функционише од продаје, тако да ћемо видети који ће играчи напустити клуб, па ћемо видети на којим позицијама ћемо се појачати – истакао је Раставац.

Он се такође дотакао предстојећег Светског првенства и истакао да верује да Србија има веће шансе него на претходном Мундијалу у Русији.

– Када имам прилику да причам о овом првенству, увек истакнем да су наше шансе на овом Мундијалу веће него на претходном. Прво, имамо континуитет селектора и тима већи него што је био у претходном периоду. Противници јесу велики, али имају неке своје промене, и верујем да смо ми задржали више квалитета. Посебно бих издвојио те наше играче рођене 1994, 1995. и 1996. године који су били европски и светски прваци, који су данас у најбољем периду својих каријера и од њих очекујем да покажу још више него на претходним такмичењима – закључио је Милан Раставац.