Trener Vojvodine Milan Rastavac čestitao je svojoj ekipi, ali i Radničkom 1923 na velikoj borbi u večerašnjem duelu.

U 19. kolu Mocar Bet Super lige Srbije, „stara dama“ je na svom „Karađorđu“ pobedila Kragujevčane rezultatom 2:1 i tako trijumfom stavila tačku na ovu polusezonu i 2022. godinu.

– Moj utisak pre ove utakmice bio je da će se danas sresti dve ekipe koje bodovno nisu ispunile ono što su prikazale igrama na terenu u dosadašnjem delu sezone. Radničkom čestitam na tome što je uspeo da podigne igru i na seriji rezultata koju su imali do večeras, jer to nije bilo nimalo lako. Želim im da nastave da igraju ovako i da ostanu lep deo srpskog fudbala. Ovu utakmicu smo dobili, ali ne toliko ubedljivi. Moramo biti zadovoljni što smo ovakvom protivniku dali dva gola i usput stvorili tri do četiri zrele šanse. Igrači su pokazali požrtvovanje i zrelost, nažalost, osetio se i umor, posebno u prvom poluvremenu. Do kraja su igrači zaslužili sve čestitke, još veće je zaslužila publika, ne samo večeras, već čitave polusezone i to ne samo običnim bodrenjem već pozivitivnom podrškom. Verujem da ćemo biti još bolji u narednoj polusezoni, da ćemo biti uigraniji i zreliji, spremniji i da ćemo još bolje odgovoriti izazovima koji nas čekaju. Drago mi je da smo polusezonu završili i bez većih povreda, Igor Jeličić ima od ranije taj problem sa ramenom, ali verujemo da će ubrzo sve biti u najboljem redu – rekao je Milan Rastavac.

On je priznao da je umor uticao na nešto lošiju igru u prvom poluvremenu.

– Radnički nas nije toliko iznenadio idejom, koliko mi nismo bili dovoljno brzi u onim stvarima koje inače radimo bolje. Malo smo se bolje pripremili za drugo poluvreme i tako smo otvorili neki prostor da ugrozimo rivala. Za nama su i dve naporne kup utakmice, odigrali smo šest mečeva u razmaku od dve nedelje, što nije lako izneti, pa nas je taj zamor koštao malo bolje igre u prvom poluvremenu – rekao je Rastavac.

Trener Vojvodine istakao je da će dolasci u zimskom prelaznom roku zavisiti od igrača koji će napustiti ekipu.

– Verujem da ćemo tražiti određena rešenja. Svi znamo da živimo u Srbiji, u kojoj fudbal živi i funkcioniše od prodaje, tako da ćemo videti koji će igrači napustiti klub, pa ćemo videti na kojim pozicijama ćemo se pojačati – istakao je Rastavac.

On se takođe dotakao predstojećeg Svetskog prvenstva i istakao da veruje da Srbija ima veće šanse nego na prethodnom Mundijalu u Rusiji.

– Kada imam priliku da pričam o ovom prvenstvu, uvek istaknem da su naše šanse na ovom Mundijalu veće nego na prethodnom. Prvo, imamo kontinuitet selektora i tima veći nego što je bio u prethodnom periodu. Protivnici jesu veliki, ali imaju neke svoje promene, i verujem da smo mi zadržali više kvaliteta. Posebno bih izdvojio te naše igrače rođene 1994, 1995. i 1996. godine koji su bili evropski i svetski prvaci, koji su danas u najboljem peridu svojih karijera i od njih očekujem da pokažu još više nego na prethodnim takmičenjima – zaključio je Milan Rastavac.