У другом колу Супер лиге Србије, фудбалери Војводине сутра играју против екипе Младости ГАТ на „Карађорђу“. После победе над Напретком у првом колу, остварене у сјајној атмосфери пред око 4.500 гледалаца, у табору црвено-белих надају се идентичном исходу и истом, ако не и још лепшем амбијенту против градског ривала, који ове сезоне по први пут учествује у најелитнијем рангу српског фудбала.

То потврђују и речи шефа стручног штаба „старе даме“ Милана Раставца.

– Наша амбиција је да наставимо да приказујемо себе у добром светлу и покажемо да смо у континуитету способни да играмо, будемо агресивни и показујемо квалитет у свим фазама игре и то против још једног чврстог и доброг противника, са којим ћемо се, стицајем околности, поново састати на нашем терену. Оно што нам је свима жеља јесте да што већи број гледалаца дође да гледа овај меч. Мислим да ће наша публика бити бројнија, а ми желимо да је учинимо срећном и задовољном и после ове утакмице – каже Раставац.

Распоред за ову сезону је одредио да Војводина у првих пет кола чак четири пута игра на „Карађорђу“.

– Нисам нешто оптерећен тиме, јер уколико кажемо да је распоред за ову полусезону добар, онда би то значило да ће у другој полусезони бити јако тежак. Окренути смо ка томе колико ћемо бити способни да се приказујемо и на домаћем и на гостујућем терену. Зато кажем да, ако поновимо партију из прошлог кола и притом се још унапредимо у неким сегментима, онда можемо очекивати добре ствари за нас. Трудићемо се да не правимо разлику између противника и места где ћемо играти, јер наше издање и приступ мечу ће практично на сваком терену бити исти – истиче Раставац.

Према његовим речима, Воша ће се Младости супротставити у сличном саставу као против Напретка.

– Урош Кабић се вратио у тренажни процес, тако да је ове недеље одрадио све са екипом, а од следеће недеље ће почети да конкурише за тим. Што се осталих играча тиче, сви су здрави осим Уроша Николића, који је још увек ван терена. Састав за сутра ће умногоме личити на онај из прошле утакмице, а видећемо како ће се развијати ситуација током меча – напомиње Раставац.

Шеф стручног штаба Војводине уважава квалитете екипе Младости ГАТ, која је сезону отворила победом на гостовању у Сурдулици.

– Младост је показала квалитет, пре свега, у извођењу брзих напада. Са Димитровим као дистрибутером и Миросављевим и Поповићем који нападају простор, они тај сегмент игре желе највише да експлоатишу и добро га користе. Потрудићемо се да им тај сегмент игре значајно онемогућимо и, наравно, да искористимо оно што су њихове слабости – каже Раставац.

Он напомиње да га не брине то што црвено-бели против Напретка нису материјализовали теренску надмоћ током утакмице, због чега су у самом финишу могли да буду кажњени.

– Не плашим се ничега и верујем да ће тај сегмент игре из утакмице у утакмицу бити све бољи и бољи. Са друге стране, победе доносе један ниво самопоуздања који је неопходан да лако дајете голове. То су паралелни процеси кроз које морамо да прођемо и верујем да ћемо добро проћи – истиче Раставац.

Као и све у клубу, и њега је обрадовала подршка коју је Воша имала на мечу против Напретка, као и чињеница да су сви навијачи врло задовољни напустили „Карађорђе“.

– Тиме нисам задовољан, него сам презадовољан и то је један од сегмената који ме је истински учинио срећним. Ако се сећате, после прве конференције на којој смо се видели, стекао сам утисак „има нас“. После ове прве утакмице, мој генерални утисак је „има нас још више“ – рекао је Раставац.

Меч између Младости ГАТ и Војводине игра се сутра од 20 часова на „Карађорђу“, уз ТВ пренос на каналу Арена спорт 1. Улазнице за меч моћи ће да се купе сутра од 16 часова на благајнама стадиона „Карађорђе“, по ценама од 500 (запад) и 300 динара (исток).