U drugom kolu Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra igraju protiv ekipe Mladosti GAT na „Karađorđu“. Posle pobede nad Napretkom u prvom kolu, ostvarene u sjajnoj atmosferi pred oko 4.500 gledalaca, u taboru crveno-belih nadaju se identičnom ishodu i istom, ako ne i još lepšem ambijentu protiv gradskog rivala, koji ove sezone po prvi put učestvuje u najelitnijem rangu srpskog fudbala.

To potvrđuju i reči šefa stručnog štaba „stare dame“ Milana Rastavca.

– Naša ambicija je da nastavimo da prikazujemo sebe u dobrom svetlu i pokažemo da smo u kontinuitetu sposobni da igramo, budemo agresivni i pokazujemo kvalitet u svim fazama igre i to protiv još jednog čvrstog i dobrog protivnika, sa kojim ćemo se, sticajem okolnosti, ponovo sastati na našem terenu. Ono što nam je svima želja jeste da što veći broj gledalaca dođe da gleda ovaj meč. Mislim da će naša publika biti brojnija, a mi želimo da je učinimo srećnom i zadovoljnom i posle ove utakmice – kaže Rastavac.

Raspored za ovu sezonu je odredio da Vojvodina u prvih pet kola čak četiri puta igra na „Karađorđu“.

– Nisam nešto opterećen time, jer ukoliko kažemo da je raspored za ovu polusezonu dobar, onda bi to značilo da će u drugoj polusezoni biti jako težak. Okrenuti smo ka tome koliko ćemo biti sposobni da se prikazujemo i na domaćem i na gostujućem terenu. Zato kažem da, ako ponovimo partiju iz prošlog kola i pritom se još unapredimo u nekim segmentima, onda možemo očekivati dobre stvari za nas. Trudićemo se da ne pravimo razliku između protivnika i mesta gde ćemo igrati, jer naše izdanje i pristup meču će praktično na svakom terenu biti isti – ističe Rastavac.

Prema njegovim rečima, Voša će se Mladosti suprotstaviti u sličnom sastavu kao protiv Napretka.

– Uroš Kabić se vratio u trenažni proces, tako da je ove nedelje odradio sve sa ekipom, a od sledeće nedelje će početi da konkuriše za tim. Što se ostalih igrača tiče, svi su zdravi osim Uroša Nikolića, koji je još uvek van terena. Sastav za sutra će umnogome ličiti na onaj iz prošle utakmice, a videćemo kako će se razvijati situacija tokom meča – napominje Rastavac.

Šef stručnog štaba Vojvodine uvažava kvalitete ekipe Mladosti GAT, koja je sezonu otvorila pobedom na gostovanju u Surdulici.

– Mladost je pokazala kvalitet, pre svega, u izvođenju brzih napada. Sa Dimitrovim kao distributerom i Mirosavljevim i Popovićem koji napadaju prostor, oni taj segment igre žele najviše da eksploatišu i dobro ga koriste. Potrudićemo se da im taj segment igre značajno onemogućimo i, naravno, da iskoristimo ono što su njihove slabosti – kaže Rastavac.

On napominje da ga ne brine to što crveno-beli protiv Napretka nisu materijalizovali terensku nadmoć tokom utakmice, zbog čega su u samom finišu mogli da budu kažnjeni.

– Ne plašim se ničega i verujem da će taj segment igre iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i bolji. Sa druge strane, pobede donose jedan nivo samopouzdanja koji je neophodan da lako dajete golove. To su paralelni procesi kroz koje moramo da prođemo i verujem da ćemo dobro proći – ističe Rastavac.

Kao i sve u klubu, i njega je obradovala podrška koju je Voša imala na meču protiv Napretka, kao i činjenica da su svi navijači vrlo zadovoljni napustili „Karađorđe“.

– Time nisam zadovoljan, nego sam prezadovoljan i to je jedan od segmenata koji me je istinski učinio srećnim. Ako se sećate, posle prve konferencije na kojoj smo se videli, stekao sam utisak „ima nas“. Posle ove prve utakmice, moj generalni utisak je „ima nas još više“ – rekao je Rastavac.

Meč između Mladosti GAT i Vojvodine igra se sutra od 20 časova na „Karađorđu“, uz TV prenos na kanalu Arena sport 1. Ulaznice za meč moći će da se kupe sutra od 16 časova na blagajnama stadiona „Karađorđe“, po cenama od 500 (zapad) i 300 dinara (istok).