После победе над Новим Пазаром минулог викенда, фудбалери Војводине окренули су се припремама за меч против Напретка у Крушевцу. Та утакмица биће одиграна у оквиру седмог кола Супер лиге Србије, након којег ће у првенству уследити двонедељна пауза услед обавеза репрезентација, а позив да бране боје своје земље у националним селекцијама добили су и шесторица првотимаца „старе даме“.

Позив у младу (У-21) репрезентацију Србије добили су Марко Бјековић, Мирко Топић и Дејан Зукић. Репрезентација коју предводи селектор Звонко Живковић окупља се 30. августа и пред њом се налази нови циклус квалификација за Европско првенство, у којем ће „орлићи“ у првом колу најпре дочекати Украјину трећег септембра у Старој Пазови, а потом седмог септембра гостовати Северној Македонији у Охриду. Осим Украјине и Северне Македоније, у групи са Србијом налазе се још и Француска, Јерменија и Фарска Острва.

С друге стране, селектор У-20 репрезентације Србије Александар Рогић је одлучио да у ову селекцију позове крилног фудбалера Војводине Владана Новевског. У-20 репрезентација Србије се окупља 31. августа, а шестог септембра, са почетком у 15 часова, предстоји јој пријатељски меч против Италије у Кастел ди Сангру.

Такође, репрезентативне обавезе током предстојеће првенствене паузе имаће и Владимир Милетић и Урош Кабић, који су добили позив селектора омладинске (У-19) репрезентације Србије Дејана Бранковића за наступ на 27. меморијалном турниру „Стеван Вилотић Ћеле“. Овогодишњи турнир ће се одржати од трећег до седмог септембра, а противници Србије биће Азербејџан (трећи септембар, 16:30 часова, Градски стадион у Суботици), Црна Гора (пети септембар, 16:30 часова, стадион „Милан Средановић“ у Кули) и Мађарска (седми септембар, 17 часова, Градски стадион у Суботици). Омладинској репрезентацији Србије ће овај меморијал послужити као припрема за новембарске (10. – 16) квалификације за Европско првенство.