Posle pobede nad Novim Pazarom minulog vikenda, fudbaleri Vojvodine okrenuli su se pripremama za meč protiv Napretka u Kruševcu. Ta utakmica biće odigrana u okviru sedmog kola Super lige Srbije, nakon kojeg će u prvenstvu uslediti dvonedeljna pauza usled obaveza reprezentacija, a poziv da brane boje svoje zemlje u nacionalnim selekcijama dobili su i šestorica prvotimaca „stare dame“.

Poziv u mladu (U-21) reprezentaciju Srbije dobili su Marko Bjeković, Mirko Topić i Dejan Zukić. Reprezentacija koju predvodi selektor Zvonko Živković okuplja se 30. avgusta i pred njom se nalazi novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojem će „orlići“ u prvom kolu najpre dočekati Ukrajinu trećeg septembra u Staroj Pazovi, a potom sedmog septembra gostovati Severnoj Makedoniji u Ohridu. Osim Ukrajine i Severne Makedonije, u grupi sa Srbijom nalaze se još i Francuska, Jermenija i Farska Ostrva.

S druge strane, selektor U-20 reprezentacije Srbije Aleksandar Rogić je odlučio da u ovu selekciju pozove krilnog fudbalera Vojvodine Vladana Novevskog. U-20 reprezentacija Srbije se okuplja 31. avgusta, a šestog septembra, sa početkom u 15 časova, predstoji joj prijateljski meč protiv Italije u Kastel di Sangru.

Takođe, reprezentativne obaveze tokom predstojeće prvenstvene pauze imaće i Vladimir Miletić i Uroš Kabić, koji su dobili poziv selektora omladinske (U-19) reprezentacije Srbije Dejana Brankovića za nastup na 27. memorijalnom turniru „Stevan Vilotić Ćele“. Ovogodišnji turnir će se održati od trećeg do sedmog septembra, a protivnici Srbije biće Azerbejdžan (treći septembar, 16:30 časova, Gradski stadion u Subotici), Crna Gora (peti septembar, 16:30 časova, stadion „Milan Sredanović“ u Kuli) i Mađarska (sedmi septembar, 17 časova, Gradski stadion u Subotici). Omladinskoj reprezentaciji Srbije će ovaj memorijal poslužiti kao priprema za novembarske (10. – 16) kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.