За фудбалски клуб Војводина, сезона 2020/21. завршена је утакмицом последњег кола Супер лиге Србије и поразом од екипе Пролетера на „Карађорђу“. Тим поразом, Војводина је првенство завршила на четвртом месту на табели, али је свакако још раније успела да оствари главни резултатски циљ у овој сезони, а то је пласман у квалификације за Лигу конференције, ново УЕФА такмичење које ће стартовати предстојећег лета.

Осим освајања четвртог места у првенству, Војводина је ове сезоне дошла до полуфинала Купа Србије и трећег кола квалификација за Лигу Европе. Резултатски гледано, то је учинак који је клуб више пута поновио у ближој прошлости, али ипак, сезона 2020/21. остаће упамћена као сезона у којој су оборени поједини клупски рекорди.

У минулој сезони, фудбалери Војводине оборили су рекорд по броју освојених бодова у првенству, с обзиром на то да су првенство завршили са 71 бодом. Претходни рекорд је био постављен у сезони 2010/11, када је тадашња генерација „старе даме“ првенство завршила са 67 освојених бодова.

Такође, минула сезона остаће упамћена и као сезона у којој је Војводина остварила највећи укупан број победа, рачунајући сва такмичења у којима је наступала. Прошле сезоне, црвено-бели су остварили укупно 24 тријумфа (21 у првенству и три у Купу), чиме је оборен рекорд из сезоне 1994/95, у којој је тадашња генерација остварила 22 победе (све у првенству).

Истовремено, током прошле сезоне, шеф стручног штаба Ненад Лалатовић је поставио лични рекорд, поставши тренер са највише победа у историји Војводине. Рачунајући оба његова мандата, он је остварио укупно 76 победа на клупи „старе даме“, чиме је претекао рекорд тренера Густава Лехнера, који је педесетих година прошлог века остварио укупно 61 победу.