Za fudbalski klub Vojvodina, sezona 2020/21. završena je utakmicom poslednjeg kola Super lige Srbije i porazom od ekipe Proletera na „Karađorđu“. Tim porazom, Vojvodina je prvenstvo završila na četvrtom mestu na tabeli, ali je svakako još ranije uspela da ostvari glavni rezultatski cilj u ovoj sezoni, a to je plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, novo UEFA takmičenje koje će startovati predstojećeg leta.

Osim osvajanja četvrtog mesta u prvenstvu, Vojvodina je ove sezone došla do polufinala Kupa Srbije i trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Rezultatski gledano, to je učinak koji je klub više puta ponovio u bližoj prošlosti, ali ipak, sezona 2020/21. ostaće upamćena kao sezona u kojoj su oboreni pojedini klupski rekordi.

U minuloj sezoni, fudbaleri Vojvodine oborili su rekord po broju osvojenih bodova u prvenstvu, s obzirom na to da su prvenstvo završili sa 71 bodom. Prethodni rekord je bio postavljen u sezoni 2010/11, kada je tadašnja generacija „stare dame“ prvenstvo završila sa 67 osvojenih bodova.

Takođe, minula sezona ostaće upamćena i kao sezona u kojoj je Vojvodina ostvarila najveći ukupan broj pobeda, računajući sva takmičenja u kojima je nastupala. Prošle sezone, crveno-beli su ostvarili ukupno 24 trijumfa (21 u prvenstvu i tri u Kupu), čime je oboren rekord iz sezone 1994/95, u kojoj je tadašnja generacija ostvarila 22 pobede (sve u prvenstvu).

Istovremeno, tokom prošle sezone, šef stručnog štaba Nenad Lalatović je postavio lični rekord, postavši trener sa najviše pobeda u istoriji Vojvodine. Računajući oba njegova mandata, on je ostvario ukupno 76 pobeda na klupi „stare dame“, čime je pretekao rekord trenera Gustava Lehnera, koji je pedesetih godina prošlog veka ostvario ukupno 61 pobedu.