Na današnjem redovnom druženju članova Sekcije veterana FK Vojvodina, koje se svakog četvrtka organizuje u svečanom salonu stadiona „Karađorđe“, članovi Upravnog odbora „stare dame“ Petar Đurđev i Vasa Pušibrk uručili su počasnu sezonsku ulaznicu za svečanu ložu za ovu sezonu Nenadu Krstiću, sinu bivšeg proslavljenog fudbalera Vojvodine Dobrosava Krstića.

Dobrosav Krstić (1932. – 2015) je za Vojvodinu igrao od 1950. do 1962. godine i bio je neizostavni član Vošine tzv. „zlatne generacije“ iz pedesetih godina prošlog veka, čiji deo su bili i legendarni Vujadin Boškov, Todor Veselinović i mnogi drugi asovi… Za „staru damu“ je odigrao 440 utakmica i postigao 89 golova, nakon čega je karijeru nastavio u Francuskoj, igrajući za Sošo i Ruan. Kao igrač Sošoa, 1964. godine je izabran za najboljeg igrača francuskog prvenstva te sezone.

Takođe je bio i reprezentativac Jugoslavije, za koju je odigrao 30 utakmica i postigao jedan gol, te bio deo tima koji je 1956. godine osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Melburnu, odnosno ekipe koja je 1958. godine nastupila na Svetskom prvenstvu u Švedskoj.

Statuu koju je Dobrosav Krstić dobio od Fudbalskog saveza Francuske povodom izbora za najboljeg igrača sezone, kao i razne medalje i plakete koje je dobio tokom karijere, njegov sin Nenad je odlučio da pokloni fudbalskom klubu Vojvodina, u čijim vitrinama će se ubuduće one ponosno nalaziti i sa posebnom pažnjom čuvati.

Fudbalski klub Vojvodina se zahvaljuje Nenadu Krstiću na ovako lepom gestu i ujedno poziva svoje druge bivše igrače, odnosno porodice onih koji su nažalost preminuli, da slede njegov primer i svojom donacijom takođe upotpune i obogate vitrine koje na najbolji način prikazuju i od zaborava čuvaju bogatu istoriju „stare dame“.