Фудбалери Војводине данас ће одиграти нову пријатељску утакмицу на припремама у Словенији. Од 17:30 часова, противник црвено-белих у Словенским Коњицама биће екипа Славен Белупа из Копривнице, осмопласирани тим у првој лиги Хрватске у прошлој сезони.

Овај клуб је основан 1945. године као фискултурно друштво Славен, али баштини традицију клуба који је основан још у јуну 1907. године, а који се звао ђачки ногометни клуб Копривница. Садашњи назив Славен Белупо, клуб је добио 1994. године, након што је компанија „Белупо“ постала генерални спонзор клуба.

У досадашњој историји, Славен Белупо није успео да освоји ниједан трофеј, а највећи успеси у домаћим такмичењима су му друго место у сезони 2007/08. и финале Купа Хрватске у сезонама 2006/07. и 2015/16. У европским такмичењима, највећи домет му је полуфинале некадашњег Интер-тото купа, до којег је долазио 2002. и 2004. године.

Тренер ове екипе је 59-годишњи Холанђанин Рикардо Мониз, који на располагању има тим чија се вредност процењује на око 7,4 милиона евра. Осим домаћих играча, за Славен Белупо наступају и двојица фудбалера са Косова и по један из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Албаније, Аустрије, Молдавије и Колумбије. Стадион Славен Белупа зове се „Иван Кусек Апас“ и има капацитет од 5.000 места. На свом терену, Славен Белупо игра у комплетно плавој, док у гостима наступа у комплетно црној опреми.

Телевизијски пренос меча моћи ће да се гледа на каналу Арена премиум 2.