Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati novu prijateljsku utakmicu na pripremama u Sloveniji. Od 17:30 časova, protivnik crveno-belih u Slovenskim Konjicama biće ekipa Slaven Belupa iz Koprivnice, osmoplasirani tim u prvoj ligi Hrvatske u prošloj sezoni.

Ovaj klub je osnovan 1945. godine kao fiskulturno društvo Slaven, ali baštini tradiciju kluba koji je osnovan još u junu 1907. godine, a koji se zvao đački nogometni klub Koprivnica. Sadašnji naziv Slaven Belupo, klub je dobio 1994. godine, nakon što je kompanija „Belupo“ postala generalni sponzor kluba.

U dosadašnjoj istoriji, Slaven Belupo nije uspeo da osvoji nijedan trofej, a najveći uspesi u domaćim takmičenjima su mu drugo mesto u sezoni 2007/08. i finale Kupa Hrvatske u sezonama 2006/07. i 2015/16. U evropskim takmičenjima, najveći domet mu je polufinale nekadašnjeg Inter-toto kupa, do kojeg je dolazio 2002. i 2004. godine.

Trener ove ekipe je 59-godišnji Holanđanin Rikardo Moniz, koji na raspolaganju ima tim čija se vrednost procenjuje na oko 7,4 miliona evra. Osim domaćih igrača, za Slaven Belupo nastupaju i dvojica fudbalera sa Kosova i po jedan iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Albanije, Austrije, Moldavije i Kolumbije. Stadion Slaven Belupa zove se „Ivan Kusek Apas“ i ima kapacitet od 5.000 mesta. Na svom terenu, Slaven Belupo igra u kompletno plavoj, dok u gostima nastupa u kompletno crnoj opremi.

Televizijski prenos meča moći će da se gleda na kanalu Arena premium 2.