Леви бек Војводине Стефан Ђорђевић ушао је у завршну фазу опоравка од повреде и нада се да ће ускоро бити спреман да помогне својој екипи.

Ђорђевић је доживео повреду кључне кости, која је могла да буде и знатно компликованија, и према његовим речима, једино му је у фокусу да се у потпуности опорави пред повратак на терен.

– Све иде својим током и баш како треба, у сталном сам контакту са доктором, у кога  имам максимално поверење и не желим да журим, али, надам се да ћу се што пре вратити на терен. Не бих да прогнозирам, волео бих да моја екипа прође друго коло квалификација за Лигу конференције и да онда будем ту да помонем у даљој борби ка групној фази – рекао је Ђорђевић.

Његово искуство и квалитет свакако би било од огромног значаја на самом старту сезоне, када Вошу очекују мечеви са Црвеном звездом и Партизаном у Супер лиги Србије, односно двомеч са литванским Паневежисом на старту квалификација за Лигу конференције.

– Много ми тешко пада што не могу да помогнем екипи и жао ми је што ћу пропустити те важне утакмице. У сталном сам контакту са  екипом, са лекарима и није ми свеједно што нисам уз тим. Ипак, с друге стране, тек у 30. години  доживео сам прву озбиљнију повреду и како је изгледало, могло је да буде и много горе да буде. Човек мора да се носи са тим ситуацијама, повреде су саствани део спорта, а за мене је најважније да се опоравим у потпуности и да потом као прави професионалац могу да одговорим на све захтеве који се од мене очекују – истиче Ђорђевић.

Ђорђевић, као дете клуба и Новосађанин, гаји посебну емоцију према „старој дами“ и не крије да Воша мора увек да буде у самом врху и да испуни највеће амбиције, у свакој сезони.

– Ја сам дете клуба, из Новог Сада, Вошу потпуно другачије гледам и осећам. И, не желим да звучи као нека фраза,  али ја много волим Вошу и надам се да ћемо и у новој сезони бити на нивоу њене величине и имена. Клуб је овог лета променио стратегију, отишли су неки старији играчи, екипа је подмлађена, потребно је време, али у фудбалу, а камоли у великом клубу као што је Војводина, никада га немате довољно – рекао је Ђорђевић и наставио:

– Воша увек мора да има амбицију и резултате у складу са својим именом, градом из ког долази и бројем навијача иза себе, да буде међу прве четири екипе, да избори Европу и да пробамо да догурамо опет до финала Купа Србије. Када сте у Војводини, онда знате  да алиби не постоји. Стандард је постављен током претходне две сезоне, два пута смо изборили Европу, освојили смо Куп, стигли потом до полуфинала и то су резултати којима увек морамо да тежимо. Надам се да ћемо успети у томе, а ја ћу дати све од себе да помогнем колико могу – закључио је Стефан Ђорђевић.