Levi bek Vojvodine Stefan Đorđević ušao je u završnu fazu oporavka od povrede i nada se da će uskoro biti spreman da pomogne svojoj ekipi.

Đorđević je doživeo povredu ključne kosti, koja je mogla da bude i znatno komplikovanija, i prema njegovim rečima, jedino mu je u fokusu da se u potpunosti oporavi pred povratak na teren.

– Sve ide svojim tokom i baš kako treba, u stalnom sam kontaktu sa doktorom, u koga  imam maksimalno poverenje i ne želim da žurim, ali, nadam se da ću se što pre vratiti na teren. Ne bih da prognoziram, voleo bih da moja ekipa prođe drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencije i da onda budem tu da pomonem u daljoj borbi ka grupnoj fazi – rekao je Đorđević.

Njegovo iskustvo i kvalitet svakako bi bilo od ogromnog značaja na samom startu sezone, kada Vošu očekuju mečevi sa Crvenom zvezdom i Partizanom u Super ligi Srbije, odnosno dvomeč sa litvanskim Panevežisom na startu kvalifikacija za Ligu konferencije.

– Mnogo mi teško pada što ne mogu da pomognem ekipi i žao mi je što ću propustiti te važne utakmice. U stalnom sam kontaktu sa  ekipom, sa lekarima i nije mi svejedno što nisam uz tim. Ipak, s druge strane, tek u 30. godini  doživeo sam prvu ozbiljniju povredu i kako je izgledalo, moglo je da bude i mnogo gore da bude. Čovek mora da se nosi sa tim situacijama, povrede su sastvani deo sporta, a za mene je najvažnije da se oporavim u potpunosti i da potom kao pravi profesionalac mogu da odgovorim na sve zahteve koji se od mene očekuju – ističe Đorđević.

Đorđević, kao dete kluba i Novosađanin, gaji posebnu emociju prema „staroj dami“ i ne krije da Voša mora uvek da bude u samom vrhu i da ispuni najveće ambicije, u svakoj sezoni.

– Ja sam dete kluba, iz Novog Sada, Vošu potpuno drugačije gledam i osećam. I, ne želim da zvuči kao neka fraza,  ali ja mnogo volim Vošu i nadam se da ćemo i u novoj sezoni biti na nivou njene veličine i imena. Klub je ovog leta promenio strategiju, otišli su neki stariji igrači, ekipa je podmlađena, potrebno je vreme, ali u fudbalu, a kamoli u velikom klubu kao što je Vojvodina, nikada ga nemate dovoljno – rekao je Đorđević i nastavio:

– Voša uvek mora da ima ambiciju i rezultate u skladu sa svojim imenom, gradom iz kog dolazi i brojem navijača iza sebe, da bude među prve četiri ekipe, da izbori Evropu i da probamo da doguramo opet do finala Kupa Srbije. Kada ste u Vojvodini, onda znate  da alibi ne postoji. Standard je postavljen tokom prethodne dve sezone, dva puta smo izborili Evropu, osvojili smo Kup, stigli potom do polufinala i to su rezultati kojima uvek moramo da težimo. Nadam se da ćemo uspeti u tome, a ja ću dati sve od sebe da pomognem koliko mogu – zaključio je Stefan Đorđević.